Ere-burgemeester Benny Munten blikt geëmotioneerd terug op politieke loopbaan van dertig jaar

Ere-burgemeester Benny Munten blikt geëmotioneerd terug op politieke loopbaan van dertig jaar

Gemeenteraadsvoorzitter Kris Swinnen (Open VLD), ere-burgemeester Benny Munten en burgemeester Jo Roggen (Open VLD). Foto: Paul Pans

Geetbets - Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) verleende op vraag van de gemeenteraad de titel van ere-burgemeester aan Benny Munten (eerst CD&V, nadien GVP). Dat werd bekendgemaakt aan het slot van de jongste gemeenteraadszitting. Muntens dankwoord en terugblik op zijn politieke loopbaan klonk erg geëmotioneerd.

Munten stapte eind vorig jaar uit de actieve politiek, na een ononderbroken carrière van 30 jaar in de gemeenteraad. De leraar klassieke talen en geschiedenis was 12 jaar burgemeester voor CD&V, 8 jaar eerste schepen en 10 jaar gemeenteraadslid. In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 kwam het tot een breuk binnen de CD&V en trok Munten met zijn Gemeentelijke Volkspartij GVP in kartel met DNA naar de kiezer. GVP verzaakte aan de jongste gemeenteraadsverkiezingen.

Huidig burgemeester Jo Roggen (Open VLD) bewierookte zijn voorganger Benny Munten aan het slot van de raadszitting: "Ik heb steeds een goede samenwerking met Benny gehad. Hij is een zeer correct en integer persoon, met een enorm geheugen, sterk financieel inzicht en de nodige humor. De eretitel komt je zeker toe Benny."

Ere-burgemeester Munten reageerde erg emotioneel:"Ik dank mijn ouders, van wie ik de menselijke waarden meekreeg, belangrijk in de moeilijke wereld van de politiek. Ik dank mijn gezin, in eerste plaats mijn echtgenote die er vaak alleen voor stond. Mijn kinderen, die mij deden beseffen dat er leven is buiten de politiek. Ik stapte in de politiek om de mensen te helpen en voor het gemeenschapsleven. Geetbets holde in het Hageland achterop en dreigde het Bokrijk van het Hageland te worden. Daartegen heb ik jarenlang gevochten. Vaak stuurde de hogere overheid ons met een kluitje in het riet."

Munten blikte niet alleen terug op de vele, moeilijke nachtelijke vergaderingen, maar ook op mooie momenten als de opening van nieuwe gebouwen en de vieringen van jubilarissen. "Van mijn voorganger wijlen Julien Thijs (Open VLD) heb ik veel geleerd", besloot Benny Munten.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio