Schepen Mollu: "Ik betreur dat een oppositieraadslid bijna drie weken wacht om dit te melden."

"Glas, ijzerdraad en metaal in steenpuin op veldweg aan de Schansstraat"

"Glas, ijzerdraad en metaal in steenpuin op veldweg aan de Schansstraat"

Na de raadszitting gingen we zelf even een kijkje nemen en troffen na drie meter stappen twee glasscherven aan. De volgende 50 meter vonden we noch glas, noch metaal. "Wellicht al een tijdje geruimd." Foto: Paul Pans

Kortenaken - Raadslid Betty Geysenbergs (Open VLD) meldde tijdens de jongste raadszitting dat er op een veldweg van de Schansstraat naar de Zandrodestraat steengruis was gestort waardoor de weg er niet goed bijligt. Bovendien zou ze ook verschillende meldingen hebben gehad dat er ook glas en metaal tussen het steengruis zit. Geysenbergs nodigde schepen van Openbare Werken Kristof Mollu (CD&V) uit samen met haar een kijkje te gaan nemen. Ze overhandigde ook een plastic zakje vol glasscherven, metaal en ijzerdraad.

Schepen van Openbare Werken Kristof Mollu (CD&V): “Ik werd paasmaandag gecontacteerd door een inwoner die aangaf dat het steengruis de situatie er niet op heeft verbeterd. Ik ben toen dezelfde dag nog gaan kijken en ik kon bevestigen dat dat toen inderdaad het geval was. De technische dienst van de gemeente gaf aan dat ze al verschillende jaren deze techniek toepassen om op die manier sommige voetwegen te onderhouden. Maar omwiolle van de de droogte kan het steenpuin zich nu moeilijker vastzetten. Een week later ben ik opnieuw met de technische dienst gaan kijken en toen was het gruis al beter aangereden."

"Over het glas en metaal hebben noch ik, noch de technische dienst meldingen gekregen en we hebben dit ook niet opgemerkt toen we ter plekke waren. Ook raadslid Benny Hermans (N-VA), die vlakbij woont en er regelmatig gaat wandelen, heeft dit nog niet gemerkt."

"Tot slot betreur ik dat een oppositieraadslid bijna drie weken wacht om dit te melden, want het kan uiteraard niet de bedoeling zijn dat zulke zaken tussen het betongruis zouden liggen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio