Mehringcomité Linter organiseert voor dertigste keer busreis naar Duitse zustergemeente

Mehringcomité Linter organiseert voor dertigste keer busreis naar Duitse zustergemeente

Tijdens de trip naar Mehring werd halt gehouden in Spa. Foto: IF

Linter - Voor de dertigste keer trok een bus vanuit Linter richting Mehring en omgeving, een jaarlijkse driedaagse reis georganiseerd door het Mehringcomité Linter.

Vrijdag werd in de voormiddag een bezoek gebracht aan het Museum van de Wastechniek in Spa, gevolgd door een stadswandeling tot aan de bron ‘Pierre le Grand’. Op die plaats werd een 'Rosé de Spa' als aperitief geserveerd. Na het middagmaal werd een bezoek gebracht aan verschillende bronnen in de bossen rond Spa. Daarna ging het richting Mehring, de verbroederingsgemeente van Linter, waar de vrijdag afgesloten werd met een wijnproeverij of een bezoek aan de feesttent van hotel/restaurant Zur Rebe.

"Zaterdag stond er een bezoek aan de burcht Arras in Alf op het programma", zegt Eddy Ladang, ondervoorzitter van het Mehringcomité Linter. "De kasteelheer Roman Keuthen zelf speelde voor gids en gaf een overzicht van 2000 jaar Duitse geschiedenis samengevat in ruim één uur. Na een typisch moezelmiddagmaal was er een vrije namiddag in Cochem waar het over de koppen lopen was."

De deelnemers sloten de zaterdag af met een bezoek aan het open lucht Kroningsfeest van de Boogschutters op het voorplein van de kerk.

"Zondagvoormiddag werd het rustig gehouden in Mehring: een terrasje doen, Frühshoppen bij één of andere wijnboer of een wandeling. Na het middagmaal ging het richting Clervaux. Na een prachtige boswandeling werd daar de abdij met tentoonstelling bezocht."

Na het avondmaal in restaurant 'Contes de Salm' in Vielsalm trok het gezelschap terug richting Linter. "Drie dagen met prachtig zonnig weer en een temperatuur van 25 graden waren te vlug voorbij", besluit Eddy Ladang. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio