'Getebier' een van de nieuwigheden tijdens vierde editie Relax & Run

 'Getebier' een van de nieuwigheden tijdens vierde editie Relax & Run

Het startschot van het 'rungedeelte' klinkt zondag om 10 uur. Foto: Paul Pans

Linter - De gemeente Linter organiseert zondag 7 juli de vierde editie van Relax & Run, met in de voormiddag een ochtendjogging (start 10 uur) en in de namiddag optredens van bands.


Relax & Run zag het licht als een Hagelands plattelandsproject dat via het LEADER Hageland+-programma op steun van de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Europa kon rekenen. "Deze editie zal nog meer naar onze regio smaken", zegt burgemeester Marc Wijnants (CD&V). "We besteden aandacht aan wat wij zelf in onze gemeente en de regio te bieden hebben."

De joggers krijgen bij aankomst een N'ice Sinner aangeboden. Dat is een lokaal fitness-ijs met 25 procent minder suiker, 6,5 procent minder vetgehalte en 400 procent meer proteïnen dan het standaard vanille-ijs. De joggers lopen door Wommersom-centrum, het Walsbergenbos, historische gebouwen en over verkavelingswegen. Onderweg genieten ze van originele animatie.

Het muzikale gedeelte aan het gemeentehuis blijft gratis. 'Cruda' trapt met zijn tropische sound het festivalgedeelte af en 'The Skadillacs' sluiten de avond af'. Andere lokale nieuwigheid is het Getebier van bierbrouwer Johan Léon. Zijn bier van 5.5 % alcohol bevat onder meer unieke ingrediënten zoals meidoorn, een typische plant uit de eigen Getevallei. Ook Hagelandse honing wordt voor dit nieuwe bier gebruikt. Relax & Run wil voorop gaan in het korte keten verhaal. De organisatie doet hierbij zoveel mogelijk beroep op lokale voedselproducenten.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio