Extra geld voor Kortenaken dankzij nieuwe Vlaamse regering

Extra geld voor Kortenaken dankzij nieuwe Vlaamse regering

Burgemeester Stefaan Devos (rechts), is samen met huidig schepen Kristof Mollu (CD&V) erg blij met de extra 'lieve centjes' van de Vlaamse regering voor Kortenaken. Foto: Paul Pans

Kortenaken - Het regeerakkoord voorziet dat het Vlaams plattelandsbeleid verder wordt uitgebouwd als beleidsveld dat alle plattelandsactoren stimuleert om intensief samen te werken voor het realiseren van bestuurlijke en ruimtelijke transformaties op het platteland. Ook voor de gemeente Kortenaken een geschenk uit de hemel, een hemel die geel-oranje-blauw kleurt (de nieuwe Vlaamse regering bestaat uit N-VA, CD&V en Open VLD nvdr),127 dagen na de Vlaamse verkiezingen.

Burgemeester Stefaan Devos (CD&V): "Dinsdag hebben we kennis genomen van het Vlaams regeerakkoord 2020-2024. We zijn bijzonder verheugd dat er op onze vraag wordt ingegaan en er voor de landelijke gemeenten extra middelen worden voorzien om onze werking te ondersteunen. De volgende jaren staan we voor enorme uitdagingen, onder meer verder aanleggen van gescheiden riolering en heraanleg van wegen, wat handenvol geld kost."

"Kortenaken krijgt gespreid over 5 jaar, 1.332.594 euro uit het fonds 'Open Ruimte' en 458.005 euro om de last van de gemeentelijke pensioenen te financieren. We zijn de onderhandelaars bij het tot stand komen van deze fondsen bijzonder dankbaar. Kortenaken en de andere plattelandsgemeenten zullen de gelden goed kunnen gebruiken en op een correcte manier besteden."
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio