"Fusie met Geetbets, Kortenaken en Zoutleeuw is een droomfusie"

Open VLD reageert op krantenartikel en vreest opslorping van Linter door Tienen

Linter - Het artikel 'Open VLD Linter vreest fusie', dat zaterdag 12 oktober in onze krant verscheen, is volgens Open VLD-fractieleider Eddy Ladang een foute weergave van de bespreking over de ondertekening van een samenwerkingscharter tussen de gemeenten Geetbets, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw. Aanleiding van dit 'misverstand' is de beeldspraak "Het op de rails zetten en niet tot het eindstation - een fusie - gaan. Dit is nog slechter dan de NMBS, want die hun treinen gaan wel tot het eindstation, maar men weet gewoon niet wanneer ze aankomen." De reactie van burgemeester Marc Wijnants (CD&V) daarop was een soort bevestiging: "De TGV ( het charter Tussen Gete en Velpe) wordt op de rails gezet, maar het eindstation wordt nooit bereikt, er komt dus geen fusie."

Open VLD-fractieleider Eddy Ladang reageert op het bewuste artikel dat in onze krant verscheen en doet zijn relaas.

"Open VLD Linter is al meer dan vijf jaar voorstander van een plattelandsfusie voor Linter met Zoutleeuw, Kortenaken en Geetbets", zegt fractieleider Eddy Ladang. "In het samenwerkingscharter staat letterlijk dat dit niet mag leiden tot een fusie. Open VLD linter is juist voorstander dat dit zou leiden tot een fusie."

"Tijdens de laatste gemeenteraadszitting wou de Open VLD-fractie in eerste instantie de tekst laten wijzigen om zeker tot een fusie te komen. Als Open VLD-fractieleider heb ik dan voorgesteld om de woorden 'niet tot een fusie' weg te laten, maar dit was niet meer mogelijk, omdat het charter al een week eerder was ondertekend door de provinciegouverneur en de vier burgemeesters."

"Open VLD Linter vreest dat, wanneer men geen stappen onderneemt, Linter zal fusioneren met Tienen, dat in onze ogen geen fusie zal zijn, maar gewoon de opslortping van Linter door Tienen. Deze legislatuur niets doen om een plattelandsfusie voor te bereiden is gewoon schuldig verzuim."

"Ik dacht tijdens de raadszitting dit gezegd te hebben: het slechtste dat ons zou overkomen is dat we niet tot een fusie zouden komen en zo een opgelegde fusie krijgen; eerst zien wat er in het regeerprogramma van de Vlaamse regering staat. Het op de rails zetten en niet tot het eindstation - een fusie - gaan. Dit is nog slechter dan de NMBS, want die hun treinen gaan wel tot het eindstation, maar men weet gewoon niet wanneer ze aankomen."

"Open VLD Linter vreest dat wanneer men geen stappen onderneemt, Linter zal fusioneren met Tienen, dat in onze ogen geen fusie zal zijn, maar gewoon de opslorping van Linter door Tienen: dit is extra informatiee en heb ik dus op de gemeenteraad niet gezegd", besluit Eddy Ladang.

 


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio