Bettina Sandermans: "Ik hoop dat commissies nu ook ernstig gaan genomen worden"

Bettina Sandermans: "Ik hoop dat commissies nu ook ernstig gaan genomen worden"

Bettina Sandermans Foto: If

Linter - Bettina Sandermans (SP.A) vindt dat 1.365 euro aan zitpenningen voor het houden van een commissiezitting veel te duur is voor het toekennen van een extra toelage aan de kerkfabriek Neerlinter.

"SP.A is voorstander van gemeentelijke commissies wanneer de zittingen nuttig zijn, maar niet wanneer het alleen gaat over de toekenning van 10.000 euro extra aan een kerkraad, wat 1.365 euro aan zitpenningen kost", zegt Sandermans. "Dat is alvast een duur besluit. De commissiezitting was daarenboven nutteloos aangezien de gemeente borg staat voor de lening ter zake en aan het einde van de rit toch zal moeten opdraaien voor de kosten."

"Volgens burgemeester Wijnants heeft de commissiezitting plaatsgevonden om gedoe zoals tijdens de gemeenteraad van februari te vermijden. Daarom deed ik afstand van mijn zitpenning en ik hoop dat commissies vanaf nu ook ernstig gaan genomen worden", aldus Bettina Sandermans.

"De commissiezitting vond plaats om de pastoor de kans te geven de toelageverhoging toe te lichten", zegt burgemeester Marc Wijnants (CD&V)..
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio