'Einzelgänger: één lange 'roep' van Geert Verdickt om de liefde van de moeder van zijn kinderen terug te krijgen

'Einzelgänger: één lange 'roep' van Geert Verdickt om de liefde van de moeder van zijn kinderen terug te krijgen

Geert Verdickt: Einzelgänger. Foto: if

Linter / Geetbets - Geert Verdickt, de frontman van Buurman en de auteur-componist van schitterende kleinkunstpareltjes met literair hoogstaande inhoud, brengt met zijn theaterprogramma én album 'Einzelgänger' één lange roep om de liefde van de moeder van zijn kinderen terug te krijgen. Dat bewees hij zaterdag in de uitverkochte Herkse Markthallen, nadat hij vrijdag het startschot van zijn twee uur durend programma gaf in Heusden-Zolder.

Geert bezingt, soms met even gemeend slikken tussendoor, vijftien mooie jaren die voorbij zijn, maar diep in zijn hart gegriefd zijn en blijven voortbestaan. Twee uur lang bespeelt de kleinkunstzanger zijn publiek, houdt zijn toehoorders in zijn muzikaal-literaire greep, vertellend, ontroerend, ondergaand, met af en toe toch een vleugje tijd voor humor, om inhoudelijk terug naar zijn eigen lot te keren.

Steeds opnieuw wordt verwezen naar zijn gewezen partner, de moeder van zijn twee kinderen (9 en 6 jaar), met wie hij vijftien jaar lang vooral lief deelde en uiteindelijk koos "een andere richting in te slaan". Een prachtig twee uren durend programma, hoogstaand, maar waar je zelden - ondanks de geweldige teksten en mooie melodieën - blij van wordt, tenzij een zijsprongetje dat Geert maakt in het gebeuren met zijn 'privé-concert'.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio