Op zaterdag 7 december in Hoeleden-centrum

Hoeleden opnieuw 'Het Warmste Dorp'

De editie 2018 was een knaller van formaat... Foto: Paul Pans

Kortenaken - De Hoeledense gemeenschap maakt zaterdag 7 december van haar habitat opnieuw 'Het Warmste Dorp' voor twee goede doelen. Het gaat om 'Hartevriendjes', een vereniging voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een aangeboren hartafwijking en hun families, naast 'Oscar', een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. De activiteiten starten vanaf 14 uur in Hoeleden-centrum.

KLJ Hoeleden verkoopt kerstbomen, VBS Het Toverpotlood biedt 'Totemannen' aan, Ziekenzorg houdt het bij pannenkoeken en allerhande drankjes wachten dorstige bezoekers op.

Vanuit de vier gehuchten start een fakkeltocht naar 'Het Warmste Dorp'. Vanaf 19 uur worden de fakkels gevuld met olie. Stevig schoeisel en het dragen van een fluohesje voor de veiligheid zijn meer dan een aanrader.

Vertrekplaatsen zijn de nieuwe begraafplaats (route Dorp, 19.15 uur), Olieproducten Hognoul (route Gelbergen, 19.15 uur), Restaurant Jay's (route Herrebeken, 19.30 uur) en Café Fernanda (rouet Dries, 19.30 uur).

Aansluitend vindt 'Hoeleden zingt voor Kerst' plaats, begeleid door het Hagelands Fanfareorkest.

Kerstdrankjes zijn verkrijgbaar in een feesttent. Frituur 'Aan de kerk' en 't Heerhuys' zorgen voor een lekkere kerstsnack. Uiteraard is de Kerstman ook van de partij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio