Gemeente Linter installeert twee pakjesautomaten van bpost

Linter - De gemeente plaatst midden 2020 twee pakjesautomaten van bpost met een totaal van 116 lockers. De automaten krijgen een vaste stek aan het gemeentehuis in Orsmaal en aan het mobipunt op het Dorpsplein in Drieslinter.

"De pakjesautomaten geven onze burgers de mogelijkheid de klok rond pakjes op te halen én te versturen. Ook voor onze handelaars bieden deze automaten heel wat voordelen", zegt Marc Wijnants (CD&V), burgemeester van Linter. "Dankzij deze pakjesautomaten, kan je als inwoner 24 uren per dag en 7 dagen op 7 je pakje afhalen. Bovendien is het afhalen van je pakje erg eenvoudig: je scant aan de automaat de QR-code die je ontvangt van zodra je pakje geleverd is en de locker met jouw zending gaat open." Naast het afhalen van pakjes is ook verzenden mogelijk.

De pakjesautomaat van bpost stimuleert overduidelijk de lokale economie. Handelaars die de pakjesautomaat gebruiken en een locker huren worden onafgebroken bereikbaar doordat zij hun verzend- en ontvangstmogelijkheden na de openingsuren kunnen uitbreiden. Volgens burgemeester Wijnants gaat het ook om een duurzame leveringsmethode.

"De leveringen, bestemd voor een pakjesautomaat, worden door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Op die manier draagt de gemeente bij aan het verminderen van de uitstoot CO². Tegelijk biedt de gemeente alvast een eerste antwoord op de groeiende stroom aan thuisleveringen."
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio