LICHT is op zoek naar gemotiveerde burgers in de vier TGV-gemeenten

Linter / Geetbets / Kortenaken - Samen met de provincie en het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant startte de stad Zoutleeuw LICHT Zoutleeuw op om samen met burgers hernieuwbare energie in Zoutleeuw op de kaart te zetten. Ook de gemeenten Geetbets, Kortenaken en Linter willen hun inwoners de kans geven te participeren aan het project (Licht Tussen Gete en Velpe, TGV).

Onder de vleugels van dit initiatief starten burgers nieuwe energieprojecten op die ofwel het aandeel hernieuwbare energie doen toenemen ofwel de energieconsumptie doen verlagen. De financiering van deze projecten gebeurt via rechtstreekse burgerparticipatie. Zo mondt LICHT TGV op termijn misschien wel uit in een volwaardige energiecoöperatie.

Als beginnend burgerinitiatief wordt LICHT TGV professioneel begeleid door De Kringwinkel Hageland, Ecolife en Ecopower. De gemeenten faciliteren de groep hierbij maximaal door relevante informatie te verzamelen, logistieke kwesties te organiseren en zich te ontfermen over de communicatie.

de initiatiefnemers roepen op aan te sluiten bij LICHT TGV om energieprojecten mee op te starten. "Je hoeft hiervoor geen ‘techneut’ te zijn", klinkt het. "Ook mensen met financiële kennis, ervaren communicators, enthousiaste verkopers en harde werkers zijn nodig in de groep."

De LICHT-groep komt vijf keer samen onder begeleiding van Ecolife en/of Ecopower. Afhankelijk van het tempo van de groep zal er tussendoor opvolging nodig zijn. Dit wordt in onderling overleg afgesproken.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio