Gemeente Geetbets werkt mee

Herdenking 100 jaar Groote Oorlog

Geetbets - In 2014 zal ‘100 jaar Groote Oorlog’ herdacht worden. Om dit in de kijker te zetten, kende de Vlaamse regering subsidies toe aan de toeristische vzw van de provincie Vlaams-Brabant. Ook de gemeente Geetbets werkt mee en rekent daarvoor onder meer op de hulp van de inwoners.

Het gemeentebestuur doet een oproep aan alle inwoners om alles wat ze weten of in hun bezit hebben in verband met de eerste Wereldoorlog te melden. 'Heb je thuis nog iets dat herinnert aan de inval van 4 tot 18 augustus 1914, de bezetting tot 20 augustus 1918, de plunderingen en brutaliteiten?', vraagt het gemeentebestuur aan zijn inwoners. 

'Heb je thuis nog iets dat herinnert aan de definitieve bezetting van Oost-Brabant van eind september tot begin oktober 1914? Ken je verhalen over de avondklok, opeisingen van werkkrachten, postcensuur, smokkelarij? Heb je thuis nog iets dat herinnert aan de bevrijding en de wederopbouw, de feestelijkheden, de terugkeer van vluchtelingen en dwangarbeiders Dagboeken, brieven, foto's, postkaarten, voorwerpen en  verhalen zijn welkom.'

Wie wil meewerken neemt contact op met de Dienst Cultuur/Toerisme, Dorpsstraat 7, 3450 Geetbets. Tel.: 011-58.65.45, e-mail: rj@geetbets.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio