Paul Francen vreest financiële problemen

'Kortenaken is het Griekenland van Vlaanderen'

Raadslid Paul Francen: 'Kortenaken is het Griekenland van Vlaanderen'. Foto: Paul Pans

Kortenaken - Raadslid Paul Francen (VLDGBL) noemde tijdens de gemeenteraadszitting van gisterenavond het beleid van de CD&V-SP.A-meerderheid 'slecht' en zei dat 'Kortenaken het Griekenland van Vlaanderen' is. Hij waarschuwde voor een financiële aderlating wanneer ook straks de geplande Aquafinwerken in Hoeleden plaatsvinden. 'Een bakske Leffe dat het overschot lager zal zijn dan de geraamde 2.272.000 euro?', daagde Francen burgemeester Stefaan Devos (CD&V) uit.

Raadslid Francen nam de hoge personeelskosten op de korrel. Die stegen op vijfjaar tijd met 46 procent. 'Komt door de inflatie, weddenaapassingen, de pensioenen, het aanwerven van een halftijdse sportfunctionaris en een communicatieambtenaar', reageerde burgemeester Devos. 'Ik heb niemand onwettig aangeworven'.

'De aanleg van gescheiden riolering is onbetaalbaar voor Kortenaken', betoogde Francen verder. Burgemeester Devos en raadsslid jonathan cardoen (CD&V) antwoordden dat elke gemeente verplicht is gescheiden riolering te leggen. 'Zo de gemeenten dit niet doen krijgen ze een boete van 15 procent', klonk het.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio