Stefaan Devos wil burgemeester blijven, Annita Vandebroeck OCMW-voorzitter

Vrouwen 'baas' op CD&V-lijst

De CD&V-ploeg voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Op de foto ontbreken vijf kandidaten die verhinderd waren 'wegens andere verplichtingen'. Foto: Paul Pans

Kortenaken - De CD&V - dit keer zonder N-VA - stelde haar kandidaten voor in gemeenschapszaal 't Dorp. De lijst telt tien vrouwen en negen mannen, met een opvallende aanwezigheid van jongeren. Burgemeester Stefaan Devos wil zijn ambt behouden, net als OCMW-voorzitter, schepen en provincieraadslid Annita Vandebroeck. CD&V ambieert ook minstens één zetel winst.

Het kartel CD&V/N-VA ging een klein jaar geleden in vriendschap uit elkaar. Burgemeester Stefaan devos is er zich van bewust dat het resultaat van de N-VA de grote onbekende is en een belangrijke rol kan spelen in de uiteindelijke coalitievorming. Devos meent de Rooms-rode coalitie kunnen voort te zetten.

'Opmerkelijk is dat de CD&V-lijst tien vrouwen telt en negen mannen', stelt burgemeester en lijsttrekker Stefaan Devos. 'Ook heel belangrijk is de vrij grote aanwezigheid van jongeren. De kandidaten steunen mij eensgezind voor een nieuw ambt als burgemeester en staan er ook op dat Annita Vandebroeck OCMW-voorzitter blijft.'

'Het huidige beleid verder zetten is het doel. Ik geef toe dat de gemeenteschuld vergroot is, maar we hebben ook hard gewerkt in de gemeente. We willen de volgende zes jaar realistische projecten realiseren die financieel draagbaar zijn voor de gemeente. Wat we vorige gemeenteraadsverkiezingen beloofden, hebben we haast volledig uitgevoerd. Wat we beloven, willen we ook nu realiseren.'

'Ook het OCMW heeft niet stilgezeten', vervolgt OCMW-voorzitter Annita Vandebroeck. 'Denk maar aan de mobiele ambtenaar, de unieke seniorenkrant Plussers Post, het project kinderermoede enzomeer. Ook dit beleid moeten we kunnen verderzetten.'

Na lijsttrekker Stefaan Devos bekleedt Annita Vandebroeck de tweede plaats op de lijst. Schepen van Sport Michel Vander Velpen staat op drie, raadslid Martin Coomans op vier.

'Ouderdomsdeken' en raadslid Mia Geens-Lemmens noteren we op de zesde plaats, de raadsleden Jonathan Cardoen en Ria Veulemans op de zeventiende en achttiende. CD&V-jongerenvoorzitter Kristof Mollu (25) is lijstduwer.

Dorien Fets is met haar twintig lentes de jongste kandidaat bij CD&V. Gewezen raadslid Tuur Maris, voorzitter van het Roemeniëcomité, keert terug naar het politieke wereldje, na een onderbreking van enkele legislaturen.

De CD&V-lijst voor 14 oktober: 1. Stefaan Devos 2. Annita Vandebroeck 3. Michel Vander Velpen 4. Martin Coomans 5. Gaston Claes 6. Mia Geens-Lemmens 7. Bea Renders-Bullens 8. Imelda Stouthuysen 9. Nadine Schurmans-Adams 10. Arthur Maris 11. Lieve Theunis 12. Gert Hupko 13. Ilse Snel 14. Gery Bilsen 15. Dorien Fets 16. Kim Vandepoel 17. Jonathan Cardoen 18. Ria Veulemans 19. Kristof Mollu.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio