Leest nog dagelijks Het Nieuwsblad van A tot Z

Kranige Maria Bergmans blaast 100 kaarsjes uit

Aan de woning van Maria prijkt een grote foto van de eeuwelinge en een leuk gedicht ter ere van haar. Foto: Paul Pans

Kortenaken - De nog erg frisse, kwieke en montere Maria Degeest-Bergmans vierde met een plechtige eucharistieviering in de parochiekerk van Hoeleden en een grote receptie in gemeenschapscentrum Den Hoek in Kortenaken haar honderdste verjaardag. Nu wacht nog een groot familiefeest.

Maria Bergmans woont nog steeds alleen in haar huis aan de Zuurbemdesteenweg 19 in Hoeleden en is nog zeer goed op de hoogte van alle actualiteit,  vrij uniek voor deze leeftijd. De bewoners van de straat versierden de Zuurbemdesteenweg heel fraai vanaf Maria's woning tot aan het Jacobinahof. Aan haar woning hangt een leuk gedicht en een grote foto van Maria.

De naaste familie verzamelde om 17.30 uur aan haar huis en trok nadien met de eeuwelinge te voet naar de kerk van Hoeleden voor een misviering. Een blaasformatie, uitsluitend bestaande uit nazaten van Maria, luisterde schitterend de mis op.

Na de misviering vond een grote receptie plaats in zaal Den Hoek in Kortenaken, waar een 230-tal personen aan deelnamen, allemaal achter de schermen nog gecoördineerd door Maria zelf.

Zondag vindt een groot feest plaats met alle familieleden van Maria.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio