Met deelname van meerdere kunstenaars uit Gavere

Kunsttentoonstelling SERENITEIT, een gevarieerde zienswijze op troebel-loosheid

Kunsttentoonstelling SERENITEIT,  een gevarieerde zienswijze op troebel-loosheid

Tentoonstelling SERENITEIT in Oudenaarde met meerdere Gaverse kunstenaars Foto: gpp

Gavere - De officiële opening van de tentoonstelling SERENITEIT, door Herman De Croo, Minister van Staat, vindt plaats op zondag 26 april om 11 uur. De tentoonstelling wordt ingeleid door Hugo Brutin, kunstcriticus en Guy Hove, schepen van cultuur. Een receptie wordt aangeboden door de stad Oudenaarde die tevens het kunstproject opneemt in Erfgoeddag.
Deze tentoonstelling, die doorgaat in de kapel van Maagdendale in Oudenaarde, gaat open op zondag 26 april en eindigt op 1 juni. De beeldende kunstwerken zullen er te zien zijn van André Honnay (Gavere), Gert Van Weyenberg (Gavere), Jean Le Noble, Johan Van Aken, John Quivron (Heurne), Marc Honnay(Gavere), Patrick De Bleeckere (Mater) en Vera Putman.
De daaropvolgende zondagen, met name 3, 10, 17 en 24 mei, zijn er telkens vanaf 11 uur support acts voorzien met muziek en/of poëzie en/of choreografie. Tijdens het pinksterweekend, van 30 mei tot 1 juni, zal de tentoonstelling ook aan bod komen in het kader van het programma ‘Klara in Oudenaarde’. Info 055 45 53 92 of 0486 66 49 39.

In deze woelige economische tijden nodigen 8 kunstenaars uit tot sereniteit. Althans is dit één van de interpretaties die men kan geven aan het opzet van een tentoonstelling die hun eigen, tijdelijke en individuele visie over sereniteit weerspiegelt.  Hun werken infiltreren de gekwelde rust en de geladen soberheid van de Maagdendalekapel in Oudenaarde. Beeldhouwwerken, monumentale installaties, video’s, schilderijen en objectcomposities flirten onplatonisch met de zeldzame fantasmagorie die door de eeuwenoude muren nog steeds wordt uitgezucht. Een serene belevenis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio