De brandweer van Gavere snelde ter plaatse om de enorme vlammenzee en vervuilde rookontwikkeling te bestrijden. De chauffeur van de wegmarkeringsvrachtwagen merkte brand op achteraan zijn vrachtwagen en zette zijn voertuig onmiddellijk aan de kant van de Deinse Baan. Hij sprong uit zijn bestuurderskabine en sloeg onmiddellijk op de vlucht voor het dreigende ontploffingsgevaar. Zijn werkmakker, die hem volgde in een kleinere vrachtwagen, stopte op honderden meters van de brandende vrachtwagen, zich bewust zijnde van het gevaar.

De chauffeur en zijn werkmakker, die werken voor de Group Janssens uit Lokeren (vroeger Callier uit Nazareth), deden hun verhaal: 'Op de wegmarkeringsvrachtwagen stonden gasflessen, ketels die tot meer dan 200 graden warm hebben, verfprodukten, pakken plastiek en volgetankte brandstoftanks. Bij aankomst van de brandweer sloegen hoge vlammen door het vrachtwagenzeil, steeg een enorme zwarte wolk op en hoorden we ontploffingen. De brandweerwagens bleven op veilige afstand staan, terwijl de eerste brandweermannen en hun brandweercommandant dichter bij gingen. Ze reageerden zeer snel met schuim op de brandende vrachtwagen. Het duurde meer dan 45 minuten vooraleer de vlammenzee verdwenen was, waarna nog lange tijd felle rookwolken de lucht ingingen.'

Brandweercommandant Marnique Van De Vijver: 'Het was een huzarenstuk om de vlammenzee onder controle te krijgen, mede door het dreigend gevaar van de lading van het voertuig. Het was goed dat we niet direct in de buurt waren van woonhuizen, want de rook verspreidde een giftige rookwolk, die gelukkig recht omhoog steeg.' Alle verkeer moest op de steenweg Deinze en Deinse Baan, tussen Deinze en Gavere, volledig stilgelegd en omgelegd worden. Na het bluswerk duurde het nog enige tijd om de volledig vernielde wegmarkeringsvrachtwagen weg te takelen. Daarna diende de brandweer van Gavere nog de weg op te ruimen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio