Theater Tol opent nieuw Landschapspark

Theater Tol opent nieuw Landschapspark

Foto: rr

Puurs - Met een groots feestweekend opent Puurs in Liezele het nieuwe Landschapspark. Net als in bij de opening van het Dorpshart wordt Theater Tol de blikvanger van de festiviteiten. Het Antwerpse topgezelschap brengt de nieuwste creatie Hotel Watercage.

Het landschapspark, officieel het Fort Park Liezele, is klaar en dat zal Puurs en de wijde regio geweten hebben. Het park ligt tussen het JOC WIJland en Fort Liezele, en combineert sporten en spelen met evenementen. In het gebied dat vroeger uit weilanden bestond, werden de voorbije maanden de zones van het park afgebakend. 

Zo is er een grote evenementenweide, komt er een watergeul met waterpartijen voor de kinderen, en vooraan zijn er evenementen-pockets: kleinere zones waar een circus of kermis opgesteld wordt. Voor de sportievelingen is er een finse looppiste, een skeelerpiste en een fit-o-meter. En natuurlijk zijn er meerdere bars met onder andere de Bar Baraque en het fortcafé met rooftopterras. Ook Shanti Town, Duvelblues en de Puurse Cafébazen houden elk één van de bars open. 

Om de opening van al dat fraais kracht bij te zetten is het een weekend lang feest. Zaterdag is er onder andere Applaus, een feest om de vrijwilligers te bedanken, en speciaal voor België - Tunesië verhuist het grote voetbalscherm van het Dorpshart naar de Fortbaan. Zaterdagavond is er dan de voorstelling Hotel Watercage van Theater Tol. Zondag is er nog muziek en animatie met onder meer straattheater met OinK, het grootste varken ter wereld, en Cirque Colorique. 

http://www.zomervanpuurs.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio