Pita en Richie slaan handen in elkaar

Pita en Richie slaan handen in elkaar

Richie en Pita, twee handen op één buik. Foto: INNERSPACE.BE

Mechelen - De Mechelse rapper Pita Saïd Aghassaiy, bekend van de films 'Niet zijn thuis' heeft zijn krachten gebundeld met Richie Parinya, die na 7 stille jaren klaar is voor een nieuw debuut.

Met ‘Mijn Hart’ maakte Richie met de hulp van Pita een mooie, eigentijdse ode aan Turnhout, de huidige woonpaats van Richie. De puntgave hiphop is samengevat in een clip die al een hit is op YouTube. Het liedje kreeg al meer dan 7.500 views, en werd bekroond met 55 likes tegen 6 dislikes. 

Richie Parinya lijkt een beetje uit het niets te komen. En toch moet elke muziekliefhebber hem toch ergens van kennen. 'In 2007 heb ik via Universal al een clip uitgebracht', legt Richie uit,'en met de coaching en de hulp van Pita Said werd de productie van 'Mijn prinses' op touw gezet. Die heeft best wat rotatie gekregen op tv', gaat Richie verder, 'Ik was toen nog maar 17 jaar.  In 2010 kreeg ik een dochter. Daarna kocht ik een huis, er waren verbouwingen nodig, je kent dat. Dat is nu achter de rug. De dochter is nu wat ouder en ik ben klaar voor het echte debuut.'

Richie heeft ook zijn naam veranderd, vroeger noemde hij zich 'iThaiii dPrins' omdat hij van Thaise origine is. Nu gaat hij door het leven als Richie Parinya. 'Ik contacteerde Pita en werd met open armen ontvangen in de studio in Leest', gaat Richie verder, 'Dat echte debuut vat ik aan met "Mijn Hart", een duet met Merel Moors. Zowel zijn debuut als de rest van zijn album “Net voor de zon opkwam” is geproduceerd door Pita Said, die hiervan ook nog drie videoclips gaat produceren. Bekijk de clip op YouTube.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio