Mechelen Solidair gaat opnieuw voor hartverwarmende winter

Soep en gebak ten voordele van arme Mechelaars

Soep en gebak ten voordele van arme Mechelaars

Mechelen Solidair gaat opnieuw voor een hartverwarmende winter Foto: Jan Smets (bewerkt)

Mechelen - Ook dit jaar is Mechelen Solidair weer van de partij. Deze organisatie gaat niet alleen lekkere soep maar ook zelfgemaakt gebak aanbieden. De opbrengst gaat naar Mechelse armoedeverenigingen.

Tradities zijn er om gekoesterd te worden en dat geldt misschien des te meer wanneer het gaat om tradities waarbij mensen zich inzetten voor hun wat minder goed bedeelde medemensen. Neem nu Mechelen Solidair, een initiatief dat uitblinkt in eenvoud, maar tegelijk ieder jaar weer mee het verschil maakt in de kerstperiode in Mechelen...

Mechelen Solidair ging van start in 2010.  Mechelaars Ferre Lauwerijs, Marc De Witte en Kurt Lauwens organiseerden toen voor de eerste keer een soepverkoop voor het goede doel op de Mechelse kerstmarkt.  Hun actie leverde toen € 1500 op.  De volgende jaren groeide de organisatie en ook de opbrengst nam toe, tot een kleine € 3000 in 2013.

Ook dit jaar, in de weekends van 12,13 en 14 en 19, 20 en 21 december, is Mechelen Solidair weer van de partij. Met de steun van het Sociaal Huis en van sponsors Sava, 't Groot Licht en Nexus Consult gaat de organisatie, die deze keer wordt georganiseerd door Mechelaars Jan Smets, Vera Carlier, Elke Eggerickx en Kevin Polfliet, niet alleen lekkere soep maar ook zelfgemaakt gebak verkopen en dit tegen een vrije bijdrage: ieder geeft dus wat hij of zij wil. De opbrengst gaat integraal naar de Mechelse armoedeverenigingen SOS Hulpbetoon en Sint-Vincentius.

Om de stand op het binnenplein van het stadhuis te bemannen, doet Mechelen Solidair een beroep op tal van vrijwilligers.  De organisatoren hopen alvast de kaap van de drieduizend euro te overschrijden.  De stand is open op de vrijdagen 12 en 19 december van 14.00u tot 22.00u en op de zaterdagen en zondagen 13, 14, 20 en 21 december van 10.00u tot 22.00u.  Iedereen welkom!

Meer info

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio