Weerde is klaar voor 45ste Zomerfeesten

Jong of oud. iedereen is er klaar voor. Foto: PAUL VAN WELDEN

Zemst - Vandaag worden voor de 45ste keer in Weerde de tenten van de Weerdse Zomerfeesten opgeslagen. De feesten zijn uitgegroeid tot een compleet dorpsgebeuren waarbij verschillende verenigingen betrokken zijn.

De zomerfeesten van KWB Weerde is een totaalpakket bestaande uit een eetfestijn, kinderanimatie, optredens met fuif, stratenloop en fietshappening. Centraal in het gehele weekend staan natuurlijk de verrukkelijke mosselen, bereidt door Weerdse topchefs, die het hele weekend door geserveerd worden. Voor de liefhebbers staat er ook heerlijke stoofvlees en vol-au-vent op het menu. Terwijl de groten zich ontspannen in en rond de feesttent kunnen de kinderen zich uitleven op de springkastelen, de kermismolen of op de andere kindvriendelijke activiteiten. Even langsgaan bij de grimestand maakt er een compleet kinderfeest van. Dit alles onder toeziend oog van de Gezinsbond van Weerde.

Vrijdagavond wordt de tent in vuur en vlam gezet door de Belgische meisjesband De GRIETJES. De namen van de groepsleden : Isabelle A, Sylvie De Bie en Anneke Van Hooff zullen zeker een belletje doen rinkelen. Met een stomende set van Nederlandstalige hits en swingende covers zet dit mooie trio steevast de tent in rep en roer. DJ EXIT 11 zet het dansfeest naar aloude traditie verder tot in de vroege uurtjes.

Naast lekker eten en feesten wordt er ook gesport tijdens de zomerfeesten.

Zaterdag  kan je deelnemen aan de 28ste editie van de stratenloop met een geschikte loopafstand voor elke sportieveling. Dit evenement wordt in prima banen geleid door sportvereniging SPARTA Vilvoorde. Zondag wordt er gefietst op de 8ste zomerfeestentocht onder leiding van de WTC Verbruggelingen waar je kan kiezen tussen een sportieve wegrit en een familiale fietstocht.

Praktisch:

  • Vrijdag tot zondag Mosselrestaurant (ook schep en vol-au-vent te verkrijgen) en Kinderkermis
  • Vrijdag 17 juli Zomernacht met DE GRIETJES en DJ EXIT
  • Zaterdag 18 juli volgt de 28ste stratenloop, een vlakke omloop langs landelijke wegen rondom de Weerdse visvijver
  • Zondag 19 juli afsluiter met de 8ste fietshappening . Een wegrit naar de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en Congoberg of een plaatselijke familiale rit.

Voor meer info : www.kwbweerde.be (bekijk affiche)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio