BIN-Bos moet Zonnebos, Duitsbos en Groenveld veiliger maken

BIN-Bos moet Zonnebos, Duitsbos en Groenveld veiliger maken

BIN-Bos vandaag operationeel Foto: PAUL VAN WELDEN

Steenokkerzeel - Volgende week viert Steenokkerzeel één jaar BIN-Melsbroek, maar vandaag wordt BIN-BOS opgericht, een nieuwe BIN die het Zonnebos, Duitsbos en Groenveld zal omvatten.

"Inbraken, ook ons dorp wordt er door getroffen", zucht burgemeester Kurt Ryon, "Samen met onze politiediensten proberen we hier maximaal om op in te zetten. DARK-acties, het plaatsen van ANPR-camera’s, het oprichten van BIN’s."

Een BIN (Buurt Informatie Netwerk) is een samenwerking tussen vier partijen: de gemeente, Politie, inwoners en zelfstandigen die veiligheid en respect ervaren als een goede kwaliteit in de samenleving en dit zo willen  behouden. Zij hebben vertrouwen in de organisatie van de samenleving waarbij Politie en gemeente zorg dragen voor het handhaven van orde en veiligheid en die solidair een eenvoudig engagement willen nemen om te helpen aan preventie en communicatie. Samen zorgen de vier partijen voor veiligheid.

Hoe werkt een Buurtinformatienetwerk?

  • door abnormale waarnemingen of gedragingen snel en goed te melden aan de Politie.
  • deze informatie van de Politie te ontvangen, te beluisteren en aan preventie te doen.
  • door deze positieve aandacht voor veiligheid bij anderen te promoten.

Na een positieve evaluatie van BIN-Melsbroek heeft de gemeente besloten om BIN-Bos op te richten. Omdat het Groenveld, Duistbos en Zonnebos een ‘veel getroffen gebied’ is. Op donderdag 3 december zal BIN-BOS officieeel een start nemen in aanwezigheid van de Korpschef en de burgemeester. De ondertekening vind plaats samen met de geïnteresseerde inwoners.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio