ENQUÊTE: PRO of CONTRA NIEUW ZEMSTS ONDERNEMINGSPLATFORM

Nieuw ondernemingsplatform voor lokale economie?

Nieuw ondernemingsplatform voor lokale economie?

Zemstse ondernemers: de krachten bundelen? Foto: PAUL VAN WELDEN

Zemst - Een werkgroep van Zemstse ondernemers sprak informeel de wens uit voor een overkoepelend orgaan dat zelfstandigen, ondernemers en vrije beroepen uit heel Zemst kan verenigen en vertegenwoordigen.

Zemst kent twee verenigingen met lokaal-economische werking: de Verenigde Handelaars van Hofstade (VHVH) en Unizo Zemst, de lokale afdeling van Unizo. Beide organiseren ze diverse activiteiten, zowel voor klanten/inwoners als voor eigen leden. Beiden zijn vertegenwoordigd in de KMO-stuurgroep, het overlegorgaan tussen gemeentebestuur, ondernemers en zelfstandigen. Ook die organiseert soms activiteiten voor zelfstandigen en ondernemers (via de gemeentelijke dienst Lokale Economie). Als het erop aankomt iets te organiseren, zijn de lokaal-economische krachten dus versplinterd – en dat in de kleine ondernemersvijver die Zemst is. De braderij op de Tervuursesteenweg in Hofstade en de Exclusieve Nacht van de Zemstse Ondernemer zijn twee voorbeelden van grote evenementen die om deze reden verdwenen.

Met een een overkoepelend orgaan kunnen de krachten worden gebundeld bij grote(re) evenementen voor en door zelfstandigen en ondernemers. Vraag is nu of de lokale economie zit te wachten op dergelijk platform en op dergelijke evenementen. Omdat de gemeente Zemst daar geen zicht op heeft, houdt zij hierover een online enquête, die loopt van 11 april tot 13 mei 2016 op http://www.zemst.be/loket_files/70. Zemstse handelaars, zelfstandiges, ondernemers of vrije beroepen kunnen hun mening laten weten via de enquête, georganiseerd door de gemeente Zemst. Ook gepensioneerde zelfstandigen of ondernemers kunnen deelnemen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio