Alle elektrische voertuigen kunnen opladen in Zemst

FOTO. Tanken voor een derde van de prijs

Sinds kort kunnen eigenaars van elektrische voertuigen aan de eerste twee openbare laadpalen terecht om hun auto op te laden. In totaal komen er tegen 2020 minstens zes laadpalen verspreid over het hele grondgebied.

De Vlaamse Regering wil het aanschaffen en gebruiken van elektrische wagens aanmoedigen. Omdat publieke laadpalen een belangrijke aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, hebben de Vlaamse Overheid en netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2 500 bijkomende publieke laadpalen. In Zemst komen er tegen 2020 minstens zes laadpalen voor elektrische voertuigen. Dit spreidingsplan moet een stimulans zijn voor de versnelde omschakeling naar elektrische wagens. Vlaanderen betaalt de laadpalen, de gemeente zorgt bij elke laadpaal voor twee voorbehouden parkeervakken.

‘Je vindt al een laadpaal op de parking van GC de Melkerij in Zemst en op de parking Ossebeemden in Hofstade,’ licht Koen Vandermeiren, schepen van Leefmilieu toe. ‘Dit jaar wordt er nog een derde laadpaal geplaatst op de parking in de Waterleestweg in Eppegem.’

Zemst ondertekende het Burgemeestersconvenant en zegde zo vrijwillig toe de energie-efficiëntie en het gebruik van duurzame energiebronnen op ons grondgebied te verhogen. Deze laadpalen kunnen daardoor een extra duwtje in de rug betekenen voor het halen van deze doelstelling. Iedereen kan er zijn of haar elektrisch voertuig laden met de Smoove app of met een laadpas waarmee je toegang hebt tot meer dan 45 000 laadpunten in België en Europa. Het opladen zelf gebeurt tegen betaling en op dezelfde manier als bij de andere publieke laadpalen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio