Betere dienstverlening op zondag voor bezoekers

Met lijn 280 nu ook op zondag naar het recreatiedomein Hofstade

Met lijn 280 nu ook op zondag naar het recreatiedomein Hofstade

Lijn 280 (Vilvoorde – Perk – Hofstade – Mechelen) Foto: Ivo Van Steenwinkel

Vilvoorde / Steenokkerzeel / Zemst / Mechelen - Lijn 280 (Vilvoorde – Perk – Hofstade – Mechelen) rijdt vanaf zondag 15 juli ook op zon- en feestdagen en dit tot en met 2 september 2018. Hierdoor is het recreatiedomein Hofstade elke dag makkelijk te bereiken voor sportievelingen. Deze lijn zal rijden met een frequentie van 1 bus per uur en dit in beide richtingen.

Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant reageert positief: “Ik ben zeer tevreden dat we in overleg met gemeente Zemst en Sport Vlaanderen de overeenkomst hebben getekend om lijn 280 in de mooie zomermaanden op zon- en feestdagen te laten rijden. Op deze manier verbeteren we de dienstverlening voor onze reizigers.” Op die dagen was het domein met het openbaar vervoer enkel te bereiken met lijn 683. Vanaf het ontmoetingscentrum Hofstade tot aan het domein was het dan nog een tiental minuten stappen.

"Ik ben opgelucht dat we met alle partijen samen voor die zondagdienst een oplossing gevonden hebben. Een mobiliteitsalternatief voor de auto en dit voor onze burgers en nabijgelegen gemeentes is een mooie verwezenlijking. De uitbreiding van de dienstverlening en de halte aan Sport Vlaanderen Hofstade zal ook onze dorpskernen ontlasten. Ik dank in elk geval ook onze politiediensten voor hun aanpak en inzet de laatste weken. Ook de komende weken blijven ze overigens paraat om alles in goede banen te leiden, aldus Bart Coopman, burgemeester gemeente Zemst.

De bus rijdt met een frequentie van 1 bus per uur en dit in beide richtingen. “Met het aanhoudende goede weer zijn er veel dagtoeristen die naar ons strand en park komen. Samen met de gemeente Zemst wensten we een uitgebreidere dienstverlening aan de hoofdingang van ons domein. Dankzij een productief overleg met De Lijn kunnen we dit nu aanbieden aan onze bezoekers”, zegt Bram Luyten, centrumverantwoordelijke Sport Vlaanderen. Op zaterdag werden er reeds enkele weken gelede bussen ingezet en een latere rit voorzien. Vanaf aanstaande zondag breidt de dienstverlening tijdens de zomermaanden op zon- en feestdagen uit. De Lijn bedient de halte ‘Elewijt Hofstade Strand’ tussen 12u32 en 20u31 met lijn 280 (Vilvoorde – Perk – Hofstade – Mechelen).

Reizigers kunnen hun reis uitstippelen met de routeplanner van De Lijn en via de app van De Lijn. Alle informatie en uurregeling is terug te vinden op deze pagina.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio