Vijf jaar sociaal ondernemen, warmte en inclusie

Villa Clementina viert vijfjarig bestaan met studienamiddag en familiedag

Mieke De Strooper tussen de opvangkinderen Foto: Paul Van Welden (archieffoto)

Zemst - Op 19 en 20 oktober viert Villa Clementina haar vijfjarig bestaan met een studienamiddag op vrijdag en een familiedag op zaterdag. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de verwezenlijkingen van het team en hun toekomstplannen.

Op 9 januari 2013 startten drie sociaal ondernemende vrouwen Katia Verhaeren, Katleen Ballon en Mieke De Strooper te Zemst de warmst kribbe waar élk kindje welkom is. Dagelijks bieden zij een warm nest aan 25 kindjes, van wie één op drie met extra en vaak uitgebreide zorgnoden. Kindjes met een beperking kunnen blijven tot 6 jaar en krijgen individueel onderwijs aangeboden. Villa Clementina bestaat dankzij de inzet van een gemotiveerd en ervaren multidisciplinair team, ondersteund door 30 getalenteerde vrijwilligers en een enthousiaste achterban, waarin ook volwassenen die het wat moeilijker hebben in onze samenleving een plek vinden. Vijf jaar later is Villa Clementina een begrip in de zorgsector. Wat begon als een uniek pilootproject is vandaag een expertisecentrum voor Inclusieve Kinderopvang in Vlaams-Brabant waardoor ook andere initiatieven in hun inclusiebeleid kunnen ondersteund worden. De kracht van Villa Clementina is de verbindende factor tussen alle fantastische mensen die zich betrokken voelen bij hetzelfde inspirerende doel: het creëren van een veilig nest waar élk kind kan zijn en bloeien, een warm huis waar élk mens kan zijn en groeien.

Programma:

  • Vrijdag 19 oktober: Studienamiddag met sprekers uit de wetenschappelijke wereld, profit, non-profit en de overheid (Minister Vandeurzen), gevolgd door een debat met als titel 'Inclusie: middel of doel'. Het programma wordt gepresenteerd door meter actrice Veerle Eyckermans en peter zanger Ronny Mosuse.      
  • Zaterdag 20 oktober: Familiedag voor jong en oud. Op het programma staan diverse workshops en animatie voor jong en iets minder jong, een hapje en een drankje, dansoptredens, huifkartochten, een heuse kinderdisco én als top of the bill: een optreden van Reginald en de Bosbeesten. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio