Inningskosten niet in verhouding tot baten

Zemst schaft BIN-bijdrage definitief af

Zemst schaft BIN-bijdrage definitief af

BIN ZEMST Foto: Paul Van Welden

Steenokkerzeel / Zemst - Met deze nieuwe legislatuur is beslist om de BIN-bijdrage van € 4 niet meer aan te rekenen. De kosten voor het innen van de bijdrage staan niet in verhouding tot de baten. BIN staat voor Buurt Informatie Netwerk.

"Tijdens de vorige legislatuur was de gemeente Zemst pionier in Vlaams-Brabant met de oprichting van 5 BIN’s op zijn grondgebied “, vertelt een trotse schepen Dirk Van Roey. “ Met de 5 BIN’s is het ganse grondgebied volledig afgedekt. In totaal tellen de 5 BIN’s momenteel 1.500 aangesloten gezinnen. Dit betekent dat momenteel 1 op 6 gezinnen aangesloten is in Zemst. Het aantal woninginbraken is ook met meer dan 50% gedaald! Jaarlijks is er een weerkerende kost van het gebruikte communicatieplatform en dit om sms’en en mails te versturen tussen politie en de aangesloten BIN-leden. Bij oprichting van de BIN’s was het 1e jaar van deze communicatiekost gratis. Daarna betaalden leden 4€, en de gemeente betaalde de overige 2/3e van de jaarlijkse communicatiefactuur.

De jaarlijkse bijdrage zal dus vanaf 2019 niet meer geïnd worden. Anderzijds rekenen onze buurgemeenten Kampenhout en Steenokkerzeel van dezelfde politiezone ook geen kosten meer aan voor BIN-leden. "De vrijwillige 20 BIN-coördinatoren van de 5 BIN’s zullen hiermee bijzonder verheugd zijn", vind burgemeester Veerle Geerinkx : “Ons bestuur staat als één man achter deze administratieve vereenvoudiging. De uniformiteit binnen onze veiligheidszone KASTZE betekent een belangrijke stap richting een integrale veiligheidsaanpak voor de ganse politiezone. Als burgemeester kan ik dit enkel verder aanmoedigen.“

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio