Duurzame zaadbommen vervangen eenjarige perkplantjes

Zaadbommen op een stuk open grond of in de bloembak op je vensterbank leveren prachtige bloemen op. Foto: IF

Zemst - Net als de voorbije jaren wil het gemeentebestuur Zemst vergroenen en verfraaien. Dit jaar worden er gratis duurzame zaadbommen verdeeld in plaats van eenjarige perkplanten.

De eenjarige perkplantjes zijn intussen goed ingeburgerd. Alleen zijn ze door de jaarlijks weerkerende kost eerder duur en bovendien niet erg duurzaam. Daarom zocht, en vond, het gemeentebestuur een duurzamer alternatief in zaadbommen. Zaadbommen zijn kleine bolletjes gemaakt van klei en grond met bloemzaden er in. Als je ze op een stuk open grond of in de bloembak op je vensterbank gooit, groeien er bloemen uit. Deze bloemen zijn echte nectarbronnen voor vlinders, bijen en andere insecten en stimuleren zo de biodiversiteit in onze gemeente. Bovendien zullen de bloemen door deze bestuivers ook zelf terug zaden aanmaken en zichzelf verder zaaien.

Team Werken in Eigen Beheer zoekt momenteel uit welke zaadbommen ideaal zijn om nu te zaaien, zodat ze ze zo snel mogelijk op voorraad hebben. Vooraf inschrijven of bestellen is niet langer nodig. Iedereen kan vanaf 15 april 2019 zijn of haar gratis bommetjes gewoon komen ophalen in het gemeentehuis of bij team Werken in Eigen Beheer (Houtemsestraat 26 in Eppegem). Meer info in Zemst Info april, op de website en op sociale media.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio