Nieuw wandelpad Vriezenbroek-Zavelput

Sfeerbeeld Natuurpunt Zemst Foto: IF

Zemst - Natuurliefhebbers kunnen op zondag 17 maart 2019 hun hartje ophalen aan een nieuw wandelpad en rondleiding in De Zavelput.

Natuurpunt Zemst beheert al enkele jaren De Zavelput, het natuurgebied langs de Barebeek tussen de Bremstraat en de Buntgrasstraat, dat aansluit bij het Vriezenbroek. In de eerste fase lag de focus op nieuwe natuur zoals de aanplant van bomen en struiken. Sinds de afgelopen zomer is Natuurpunt op vraag van verschillende buren ook begonnen met de aanleg van een wandelpad in De Zavelput. De vrijwilligers van Natuurpunt Zemst werken de komende dagen de laatste klusjes af langs het parcours zodat natuurliefhebbers op zondag 17 maart kunnen kennismaken met een rondleiding. Natuurpunt verwelkomt iedereen op 17 maart 2019 om 14.000u op het pleintje aan het einde van de Buntgrasstraat voor een welkomstwoordje om samen het gebied te verkennen. Nadien wordt afgesloten met een drankje en een gezellige babbel op het pleintje aan de Bremstraat.

Een week later, op zondag 24 maart, organiseert Natuurpunt Zemst een historische wandeling langs de meanders van de Barebeek en de Zenne via eeuwenoude voetwegen. Voormalige landsgrenzen worden overgestoken om de geschiedenis te leren ontdekken van de natuurgebieden Vriezenbroek en De Zavelput. Het grensgebied tussen de dorpen Hofstade, Weerde, Elewijt en Zemst is een lappendeken aan landschapselementen met elk hun eigen verhaal. Deze mooie natuur- en vergezichten danken we vaak aan opvallende personen en gebeurtenissen zoals de kelten en het koningshuis of het vliegveld van Weerde. Via leuke verhalen en sappige anekdotes uit het verre én nabije verleden wordt de geschiedenis van deze plekjes ontrafeld. Aangepast schoeisel wordt aangeraden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio