Nieuw ‘mobipunt’ met digitale infozuil en fietskluizen

Mobipunt laat Vilvoordenaars en bezoekers multimodaal reizen

Bij de invulling van het nieuwe mobipunt van Vilvoorde is gekozen voor een maximale integratie van vervoersmodi en aanverwante diensten Foto: Paul Van Welden

Vilvoorde - Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts, Burgemeester Hans Bonte, Schepen Barbara De Bakker en De Lijn stelden vandaag het nieuwe mobipunt van de Stad Vilvoorde voor aan het station van Vilvoorde.

Het is het eerste interregionale mobipunt in Vlaanderen en een belangrijke schakel in het netwerk van mobipunten dat dit jaar moet gerealiseerd worden volgens het decreet van basisbereikbaarheid. Vilvoorde scoort alvast een primeur als eerste mobipunt dat is uitgerust met een interactieve infozuil die de reiziger een digitale inkijk geeft in het aanbod van het mobipunt.  Uniek zijn ook de Blue-lockers, een nieuwe dienstverlening van deelfietsenaanbieder Blue-mobility:  individuele fietskluizen met ingebouwd oplaadpunt, waarmee Vilvoorde inspeelt op de sterke groei van de elektrische fiets. Vervoermaatschappij De Lijn bracht als ‘integrator’ en aanbieder van combimobiele oplossingen, diverse spelers in het mobiliteitsveld samen en heeft zo haar bijdrage geleverd tot de snelle realisatie van het mobipunt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio