Nieuwe locatie voor Kerstmarkt

Nieuwe locatie voor Kerstmarkt

Het Plein van de Verdraagzaamheid en het Ontmoetingscentrum van Hofstade werden omgewisseld voor het terrein van de Melkerij, Foto: Paul Van Welden

Zemst - De Kerstmarkt van Zemst is voor de 15de keer van de partij op 14 en 15 december, maar koos dit jaar een nieuwe locatie.

De Kerstmarkt van Zemst koos dit jaar voor een lichtjes andere aanpak. Het Plein van de Verdraagzaamheid en het Ontmoetingscentrum van Hofstade werden omgewisseld voor het terrein van de Melkerij, waar beiden de outdoor en indoor markten zullen doorgaan. "Die beslissing liet zich meteen voelen bij de inschrijvingen, want de kerstsfeer met bijhorende kramers is gevoelig gegroeid", klinkt het bij de organisatoren. De parking van de Melkerij zal volgens bezielers Hans, Lennert, Mats en Sonny eindejaarsgezelligheid uitstralen, terwijl binnen in de grote zaal de ambachten hun activiteiten tentoonspreiden. "In de foyer maakt de enige echte Kerstman zijn opwachting", gaat Lennert verder, "en hij gaf ons al mee dat de zakjes met snoep klaarstaan. Ook is er buiten kinderanimatie aanwezig, en kunnen ouders hun innerlijke geest ophalen bij het speciaal gebrouwen Julenåler, een gerstewijn gemaakt met een kerstboom in de tank, door de Zemstse Craft Brewery Sweynbeer."

"Nieuw dit jaar is dat bezoekers nog extra kerstsfeer kunnen meenemen naar huis, want er zal een kerstboomverkoper op de wacht staan. Kom dus gerust af op 14 en 15 december, want Zemst Leeft wil graag met jullie het glas heffen op een top eindejaar!", moedigt Lennert ons aan.

Pre-kerstmarkt met glühwein

Door een communicatiestoornis met een lokaal gemeentelijk infoblad werd er een foute datum voor de kerstmarkt gepubliceerd. Om die reden zullen de organisatoren ook op de foutieve datum (met name op 8 december) klaar staan met een kuip glühwein voor de mensen die toch komen opdagen. "Een soort pre-kerstmarkt-event en een foutje dat op een sympa manier is rechtgezet.", volgens Lennert. De kerstmarkt wordt georganiseerd door de populaire Facebookgroep 'Zemst Leeft' opgericht door Hans, Lennert, Mats en Sonny. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio