Badmintonclubs Bamadi uit Machelen, BC Zoeff uit Vilvoorde, BC Kampenhout en de B52’s uit Steenokkerzeel slagen regelmatig de handen in elkaar voor verschillende goede doelen. Deze keer werd een badmintonhappening georganiseerd in de sporthal Hertblock in Steenokkerzeel op 30 november 2019. In totaal namen een 100 tal badmintonliefhebbers deel aan de blackmintonavond. De opbrengst van 1.200 € werd verdeeld onder 3 goede doelen: Het Raster een Vlaamse thuisbegeleidingsdienst uit Vilvoorde voor personen met autisme, Fonds Dieter een steunfonds voor kansandere jongeren, gevestigd in Perk en de Vzw Het Wildlife intervention team afdeling Machelen.

Goede doelen

Het Raster uit Vilvoorde is één van de vier Vlaamse thuisbegeleidingsdiensten voor de doelgroep autisme en richt zich tot personen met autisme, hun gezin en ruimere sociale Het Raster biedt mobiele en ambulante begeleiding  en daarnaast nog andere vormen van ondersteuning.

Fonds Dieter is een steunfonds voor kansandere jongeren, gevestigd in Perk. Voor jongeren van 18 jaar en ouder, die na het middelbaar onderwijs wensen verder te studeren, beschikken over beloftevolle capaciteiten maar door een moeilijke gezinssituatie (voornamelijk uit de Bijzondere Jeugdzorg) de nodige familiale steun en financiële middelen missen.

Vzw Het Wildlife intervention team (W I T) afdeling Machelen zorgt ervoor dat zieke of gewonde wilde vogels en dieren op een professionele en verantwoorde wijze kunnen worden gevangen en afgevoerd naar een opvangcentrum, zodat ze na behandeling en revalidatie terug van hun vrijheid kunnen genieten in de natuur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio