De leerlingen van GO! basisschool Wonderwijs in Zemst kunnen vandaag voor het eerst gebruik maken van hun nieuwe fietsenstalling. Deze kwam er met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Zemst. GO! basisschool Wonderwijs en de gemeente Zemst ontvangen een provinciale subsidie om de schoolomgeving veilig en fietsvriendelijk te maken. Dat geld gebruikt de school voor een nieuwe fietsenstalling en voor verbeteringen aan wandelroutes.

“Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit in ons beleid”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen meer kinderen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. We gaan eerst na wat de knelpunten zijn op de schoolroutes en proberen de hele route zo veilig mogelijk in te richten op maat van de leerlingen. De aanpak van Wonderwijs is hier een mooi voorbeeld van.”

De voorbije jaren werden er al maatregelen genomen in de schoolomgeving van Wonderwijs. De Bovenweg is al enige tijd een schoolstraat waarin geen gemotoriseerd verkeer is toegelaten bij het begin en einde van de school. Sinds de invoering van de schoolstraat worden kinderen die met de wagen komen vooral om de hoek afgezet in de Graaf De Bailletstraat. Daar worden in het voorjaar voetpaden aangelegd zodat er in de hele schoolomgeving veilige en aangename wandelroutes zijn. Door de schoolstraat zijn er ook meer fietsers en werd de fietsenstalling al snel te klein. Een nieuwe fietsenstalling was dus meer als welkom.

“Voor de nieuwe fietsenstalling geven we zelf nog een bijkomende subsidie”, zegt Dirk Van Roey, schepen van mobiliteit van Zemst. “We deden dat de voorbije jaren ook al voor  De Kriekelaar en De Zonnewijzer”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio