Standhouders misnoegd omdat ze geen dieren meer mogen verkopen

Pinksterjaarmarkt kent valse start

Voor de kinderen zal het blijven bij strelen, zonder te kopen. Foto: IF

Zemst - Op dinsdag 3 maart 2020 starten de inschrijvingen voor de Pinksterjaarmarkt editie 2020. De verkoop van dieren werd dit jaar aan banden gelegd door het nieuwe schepencollege. En dat is niet naar de zin van de Dierenhoeve uit Wiekevorst. Want deze kinderboerderij heeft de verkoop nodig om de kosten te dekken.

Paul Vervoort en Carine Baldewijns zijn er het hart van in. Bij hun dierenhoeve, gelegen in Wiekevorst, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg kan je alle soorten kleinvee verkrijgen waaronder cavia's, (dwerg)konijntjes, dwerggeitjes, kuikens ,leg- en sierkippen, ganzen, eenden, kwartels, parelhoenderen, koningsfazanten, pauwen, duiven, hangbuikzwijntjes en zelfs alpaca's. De jaarlijkste Pinkstermarkt is voor hen een meer dan welkome bron van inkomsten om de diertjes van de kinderboerderij te kunnen voederen. Een en ander is het gevolg van een beslissing van het schepencollege om de verkoop van levende dieren vanaf dit jaar te verbieden.

"Ik kan daar zelf niet veel aan veranderen", laat organisator Denis Van Boxem weten, "Maar ik vind deze beslissing jammer. Heel wat mensen uit de regio kwamen jaarlijks naar de markt om levend pluimvee te kopen voor hen en hun kinderen, en nu kan dat niet meer. In het schepencolledge is een reglement gestemd en daar zou niet meer op teruggekomen kunnen worden. De reden zou zijn dat de dieren gestresseerd geraken als ze verkocht worden." 

Wie interesse heeft in een standplaats kan zich op dinsdag 3 maart 2020 tussen 16.30u en 20.30u in café De Kroeg inschrijven voor een of meerdere standen. De prijzen zijn heel democratisch en zijn niet gewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren, niettegenstaande de werkingskosten gevoelig verhoogd zijn. Vanaf 12 euro heb je al een kleine standplaats. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio