Strava Segment Covid-19 #BlijfInUwKot

Zemstenaars gebruiken app om virtueel te racen

Virtueel racen in Zemst tijdens de Corona-gekte Foto: IF bewerkt door Paul van Welden

Zemst - In deze Corona tijden is elk goed initiatief welkom. En dat hebben enkele Zemstenaars goed begrepen. Robin Vandendael en Bart Van Roey, beiden lid van de atletiekclub Sparta Vilvoorde, gebruiken een app genaamd "Strava" om virtueel te racen. Het idee is ontsprongen tussen loopkameraden en enkele lokale Zemstse handelaars.

Een "Strava" segment is simpel gezegd een virtuele race. Iedereen die met de Strava-app loopt en over de lengte van het gemaakte segment loopt, wordt automatisch geregistreerd in een virtueel klassement. Voor alle duideleijkheid: De app Strava is niet ontwikkeld door robin en Bart. Dit is een bestaande en zeer bekende app voor sporters. Binnen die app, kan je ‘segmenten’ aanmaken. Dit zijn afstanden (van 100m tot tientallen kilometers). Je maakt ze aan en geeft ze een naam. "Het segment dat nu is aangemaakt, is gericht op de periode van de quarantaine. Doel is om als beste te eindigen, waarbij de virtuele race eindigt op het moment dat quarantaine maatregelen worden stopgezet. Lopers , zowel competitieve als recreatieve, blijven momenteel op hun honger zitten. Elke stratenloop, elke atletiekwedstrijd is afgeschaft. Bovendien is iedereen thuis, zonder andere sociale verplichtingen. Voordeel van zo n Strava segment, is dat je het alleen kan lopen. Op eender welk moment. Ideaal dus om een competitie te houden, perfect binnen richtlijnen van quarantaine. Het sociale aspect wordt immers virtueel bijgehouden. Niemand moet fysiek toeschouwer zijn of een startschot geven."

"Wij hebben nu een volledig nieuw segment gemaakt", legt Robin Vandendael uit, "in een veilige autoluwe omgeving om de mensen uit te dagen en in beweging te houden. Veel lopers zien hun doelen en wedstrijden geannuleerd door de maatregelen en hebben niets om naar uit te kijken. Verder is het ook belangrijk om te blijven bewegen om onszelf gezond te houden. Ons segment start en eindigt aan het OCMW gebouw in Zemst op de Hoogstraat. Het is 6.2 km lang en loopt tussen de velden van Zemst en Zemst-Laar.

Om het meer ludiek te maken, wordt er een prijs gekoppeld aan de snelste vrouw en de snelste man. Deze krijgen een pakketje waarin sokken zitten van "Run With The Border" en voeding van "Sports2". Verder wordt er minsten ook nog een paar sokken verloot onder alle deelnemers zodat iedereen een prijs kan winnen en niet alleen de snelsten.

"Tot op heden hebben al een kleine 30 lokale lopers het parcours gelopen", weet Robin Vandendael, "en is de race echt on! Er wordt gestreden en iedereen wordt echt uitgedaagd. Wij hebben zelfs extra bewegwijzering aangebracht om het duidelijker te maken gezien de interesse van zo vele lopers. Dit is echt een Zemst's initiatief die de inwoners aan het lopen brengt en echt leeft in plaatselijke loopgemeenschap." Meer info via vandendael.robin@gmail.com.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio