Het Grote Treinrapport deel 2: het Spartacusplan

Het Grote Treinrapport deel 2: het Spartacusplan

De stationsomgeving Foto: pbvm

Beringen - Na de klaagzang over de toestand van het station in Beringen (Beverlo) ook eens een positieve noot: schepen van Mobiliteit Anne Cuypers stelt al haar hoop op het Spartacusplan dat een nieuw station voorziet ter hoogte van de Motstraat in Beringen-centrum.

'Het Spartacusplan van De Lijn tekent een toekomstmodel uit voor een geïntegreerd openbaar vervoersnetwerk in Limburg', zegt schepen Cuypers.' In het kader van Spartacus wordt de treinhalte in Beverlo behouden en wordt een nieuw openbaar vervoersknooppunt in Beringen uitgebouwd. Dit knooppunt zal komen ter hoogte van de Koerselsesteenweg en de Motstraat'.

'Bedoeling is om de treinfrequentie op te drijven en de dienstregeling van treinen en bussen op elkaar af te stemmen. In dit knooppunt moeten de nodige voorzieningen komen voor gebruikers van het openbaar vervoer zoals een voldoende grote overdekte wachtruimte, verharde en voldoende verlichte perrons, openbare toiletten, een voldoende grote autoparking en fietsenstalling en toegankelijkheid voor andersvaliden'.

Vraag: Wat vinden jullie van de plannen van de NMBS om een nieuw station te bouwen in Beringen-centrum ?

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio