Bestuurscommissie Bibliotheek en Gemeenschapscentrum plaatst inleverbox als proefproject

Bibliotheek van Hofstade binnenkort dag en nacht open

© Paul Van Welden

© Gresswell (Demco Europe Ltd)

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Binnenkort zal de openbare bibliotheek van Hofstade beschikken over een 24/24 inleverbox voor ontleende boeken, cd’s, dvd’s en andere materialen. Het gaat om een proefproject, gerealiseerd door de bestuurscommissie Bibliotheek en Gemeenschapscentrum van Zemst.

PAUL VAN WELDEN

Anne Van Essche (bibliothecaresse Hoofdbibliotheek Zemst): ‘De inleverbox is eigenlijk een grote doos met een klep waar je de ontleende boeken zachtjes kan laten invallen. De box is enkel te gebruiken buiten de openingsuren. Alles valt in een speciaal karretje. Het boekenwagentje in de box bestaat uit een rijdend platform met springveer, bekleed met een zachte bodem. De box heeft een capaciteit van 100 boeken.’

De aankoop werd gedaan bij een firma die gespecialiseerd is in de inrichting van openbare bibliotheken. Ilse Depuydt (BibliDesign): ‘De inleverbox die bij ons voor de gemeente Zemst besteld werd is uitgevoerd in dikwandig gegalvaniseerd staal, waterdicht en brandbestendig. De opening is geschikt voor grote materialen. Er werden diefstalbestendige sloten op geplaatst, zowel op de klep als op de onderste deur.’

Amerikaans fabrikaat

De leveringstermijn bedraagt een zestal weken en kost 4.500 euro, inclusief het boekenwagentje. Ze zal geplaatst worden onder de overdekte ingang van de bibliotheek van Hofstade in de Moniestraat. Biblidesign maakt de inleverbox niet zelf. Die wordt gefabriceerd in Amerika en geleverd via een dealer in Groot-Britanie, Gresswell Demco. Er staat al een model aan de openbare bibliotheek van Haaltert.

Bestuurscommissie

De bestuurscommissie Bibliotheek en Gemeenschapscentrum telt 18 leden waarvan de helft afkomstig is uit de politieke fracties, de andere helft bestaat uit gebruikers. De leden zijn aangesteld door de gemeenteraad. De commissie brengt advies uit over de openingsuren van de hoofdbibliotheek en de uitleenposten, de tarieven en de collectie. De bestuurscommissie werkt mee aan de activiteiten zoals de Bibliotheekweek.

Meer info: BibliDesign bvba info@biblidesign.be Kernenergiestraat 1 www.biblidesign.be 2610 Wilrijk tel. 03/425 97 62

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio