Lut Neveux houdt reeds 18 jaar kleine bio winkel open in de Armstraat

Diëtiste leert Zemstenaars gezonder eten

© Paul Van Welden

© Paul Van Welden

© Paul Van Welden

© Paul Van Welden

© Paul Van Welden

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Er staat altijd volk in de bio winkel van Lut Neveux. Want De Goudsbloem is niet zomaar een winkel. In de zaak van Lut kan je terecht voor voedingsadvies van de bovenste plank. Lut neemt voor iedereen de tijd om met raad en daad bij te staan bij de keuze van gezonde(re) voeding.

PAUL VAN WELDEN

Wie een bezoekje brengt aan bio winkel De Goudsbloem hoort Lut Neveux goeie raad geven aan de telefoon of haalt ze hier en daar iets uit de rekken waarmee ze een of ander kwaaltje deskundig te lijf gaat. 'Binnenkort vieren we de achttiende verjaardag van de winkel', lacht de sympathieke Lut, 'en dat zal gevierd worden!'.

Klanten komen ook voor Lut zelf

Elke Zemstenaar kent inmiddels deze bio winkel, het kleine winkeltje in de Armstraat waar je enkel biologisch verse en gezonde producten kan kopen. 'Ik kom hier graag', vertelt ons Ivo Jacobs, 'niet alleen voor de winkel, maar ook voor Lut zelf. Ik kom hier al meer dan tien jaar mijn dagelijks brood halen. Lut geeft me ook altijd prima advies over gezonde voeding.'

Deskundig advies

Lut Neveux: 'Als diëtiste verstrek ik voedingsadvies op maat. Het maakt niet uit of je nu wil vermageren of gezonder wil leren eten. Dikwijls komen de mensen me vragen of hun intuitie klopt bij het overschakelen naar een nieuwe voeding. Want voedingsadvies krijgen ze maar zelden in een grootwarenhuis. Ik bekijk dan steeds wat we kunnen veranderen aan het voedingspatroon om op een gezonde manier verder te kunnen leven. '

Rode bietensap als aperitief

Lut haalt voor ons een fles Pajottenlander rode bietensap uit de rekken. Het sap is melkzuurgegist. Dit bepaalt het smaakresultaat, zonder storende aardesmaak. Het bevordert een goede darmfunctie en is bekend omwille van zijn preventieve werking tegen kanker. 'Een glaasje Pajottenlander rode bietensap voor de maaltijd is een gezond en versterkend aperitief.' vertelt ons de immer glimlachende Lut Neveux.

Meer info: De Goudsbloem (geen website)Telefoon voor gratis advies 015 620767Adres: Armstraat 26 - 1980 Zemst

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio