100 jaar WIK gebundeld in prachtig naslagwerk

Indrukwekkend, dat is het minste wat je kan zeggen over het jubileumboek van de fanfare Willen is Kunnen uit Zemst-Laar. Twee jaar lang werd er door de bestuursleden van Wik hard gewerkt aan deze uitgave. Het resultaat wordt op zondag 13 mei om 10.30u officieel voorgesteld in de muziekhal van Willen is Kunnen. Wij mochten een exemplaar inkijken en kregen zelfs een gesigneerd boek mee naar huis.

Reservatie is aan te raden

De vereniging WIK (Willen is Kunnen) is in 2012 honderd jaar jong. Twee jaar lang werd er door de bestuursleden van Wik hard gewerkt aan de uitgave van een boek over de geschiedenis van de Laarse fanfare. Het resultaat wordt op zondag 13 mei om 10.30u officieel voorgesteld in de muziekhal van Willen is Kunnen. Het mooie naslagwerk is te verkrijgen voor slechts 20 euro. De opbrengst van de verkoop gaat naar de vereniging. Geïnteresseerden kunnen het boek reserveren bij erevoorzitter François Andries. En dat is in elk geval aan te raden, want er werden slechts een paar honderd exemplaar gedrukt en op is op. 'Als er geen exemplaren meer zijn, dan is het boek veel meer waard', grapt François. Er is voorlopig geen herdruk voorzien.

Oude zilveren, medaille

François Andries is een echte spraakwaterval. Hij geeft ons de kans niet om vragen te stellen want hij blijft doorlopend vertellen over zijn geesteskind WIK en brengt ons van de ene verbazing in de andere. Het boek heeft dan ook enkele primeurs waarbij verschillende wetenswaardigheden aan het licht komen. 'In onze zoektocht naar archieven hebben wij nog een oude zilveren medaille gevonden', vertelt ons François. 'Niemand wist die liggen want ze lag verstopt in een doos, onder het stof'.

Speciale toegangsdeuren

François laat ons in de muziekhal de geborduurde vlag van WIK zien toen ze nog een harmonie was. 'Kijk, hier staat op dat we vroeger een harmonie waren. Nu zijn we een fanfare.', legt François uit, terwijl hij ons naar de toegangsdeur loodst van de muziekhal. 'Zie je die doorzichtige deuren? Dat zijn heel speciale toegangsdeuren, want de tekeningen en de letters MVM hebben een dubbele betekenis. Het kan staan voor een jaartal in Romeinse cijfers (hoewel de letter V eigenlijk niet subtractief mag worden gebruikt), maar ook voor de afkorting van Muziek voor Mensen. Je kan dit initiaalwoord aan beide kanten van de deur lezen, want in spiegelbeeld lees je net hetzelfde.', verduidelijkt François.

Reservatiesfr.andries@skynet.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio