Uitreiking getuigschriften computercursus senioren, compostcursus en huldiging laureaat van de Arbeid

Getuigschriftenregen op het gemeentehuis

Op dinsdag 05 juni 2012 ontvingen de deelnemers van de computercursus voor senioren en de compostcursus hun getuigschriften uit handen van het college van burgemeester en schepenen. Er werd tevens een Laureaat van de Arbeid gehuldigd. De plechtigheid vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis en werd gevolgd door een kleine receptie.

Van 26 tot en met 30 maart 2012 organiseerde de gemeente Zemst de eerste reeks computerlessen voor senioren. Onder het motto ‘senior leert senior’ gaven de lesgevers van Seniornet Vlaanderen uitleg over de computer, internet en e-mail. Deze samenwerking tussen de gemeente Zemst en Seniornet Vlaanderen werd positief onthaald.

Compostcursussen

De voorbije maand volgden vijftien Zemstenaars de cursus thuiscomposteren. De gemeente feliciteert en bedankte deze Zemstse kandidaten met een gratis compostvat en een attest van INCOVO. Composteren is helemaal niet moeilijk. Je moest enkel met een paar basisregels rekening houden. Daarom organiseerde de Vlaamse compostorganisatie Vlaco sinds 2003 gratis compostcursussen in samenwerking met Incovo en de gemeenten.

Zilveren medialle

De gemeente hield er ook aan de Zemstse Laureaten van de Arbeid te huldigen. Marcel Vande Venne schoot de hoofdvogel af. Hij ging met een zilveren medaille naar huis en kreeg een oorkonde van Zijne Majesteit de Koning als laureaat van de arbeid.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio