Vijftienjarige wil Zemst-Bos op de kaart zetten

Zemst Bos op de kaart

Yannis Cleymans wil Zemst-Bos op de kaart zetten. De vijftienjarige rasechte "Bosuil" vroeg aan het gemeentebestuur om een plaatsnaambord te zetten en streeft naar een volwaardig statuut voor het gehucht. Ook actrice Pascale Bal was van de partij om deze actie te steunen. Zij is geboren en getogen in Zemst-Bos.

Zemst-Bos, ook kortweg Bos genoemd, telt een kleine duizend inwoners en ligt tussen Zemst-Laar, Zemst en Eppegem. Het bestaat voornamelijk uit een deel van de Spiltstraat en een kleine wijk rondom de Heusstraat en Korte Heusstraat.

Sympathiek voorstel

‘Ik woon sinds mijn geboorte in Bos. Op een dag zocht ik op Google naar 'Zemst-Bos' en vond ik alleen enkele nietszeggende zinnen. Ik ging dan op zoek naar meer info in het jaarboek van de Sempstse Spieghel Historiael. Op Wikipedia vulde ik deze informatie aan. Sommige nieuwe inwoners van Bos weten niet dat ze in Zemst-Bos wonen en daar wil ik verandering in brengen. Yannis schreef een brief naar de burgemeester en die heeft al gereageerd. Hij was aangenaam verrast door zijn brief en vond het een sympathiek voorstel. Vooral omdat het van een jongeman komt die interesse heeft in de historiek van zijn dorp. De burgemeester nam het voorstel van Yannis mee naar het schepencollege en die heeft het licht op groen gezet. In het najaar zullen al borden aangebracht worden, weliswaar binnen het wettelijke kader.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio