Deze maand staat de Mammobiel in Zemst

Gezondheidsraad geeft info over borstkanker

Deze maand staat de Mammobiel in Zemst. In het kader hiervan organiseerde de Gezondheidsraad van Zemst een infoavond over het thema ‘Borstkanker’. Professor doctor Patrick Neven, kliniekhoofd van UZ Gasthuisberg Leuven, bracht de aanwezigen op de hoogte van het nut van vroegtijdig opsporen van borstkanker. De avond werd afgesloten met een voorleesmoment door Zemstenaar Griet De Broeck. Zij kreeg borstkanker toen haar kleindochter Ada twee jaar was. Over hun gezamenlijke beleving schreef ze het kinderboek: 'Oma en het kankermonster'.

Ondermaats

Volgens Patrick Neven kennen we spijtig genoeg de oorzaken van borstkanker nog niet. Wat we wel weten is dat vroegtijdig opsporen de kans op herstel vergroot. Via het Vlaams bevolkingsonderzoek naar borstkanker kunnen vrouwen van 50 tot en met 69 jaar zich om de twee jaar gratis kwalitatief laten screenen op borstkanker. Twee jaar geleden deed in Zemst slechts 35,46% van die doelgroep mee aan het bevolkingsonderzoek. 

Kankermonster

Na de uiteenzetting was er gelegenheid tot vragen stellen en bood de Gezondheidsraad iedereen een gratis hapje en drankje aan. De avond werd afgesloten met een voorleesmoment door Zemstenaar Griet De Broeck. Zij kreeg borstkanker toen haar kleindochter Ada twee jaar was. Over hun gezamenlijke beleving schreef ze het kinderboek: 'Oma en het kankermonster'. Griet De Broeck heeft een artistieke opleiding genoten aan de Kunstacademie van Mechelen. Creativiteit heeft haar altijd achtervolgd wat resulteerde in bijkomende extra opleidingen van ‘Stemtraining’ bij Vincent Rouffaer, opleiding tot ‘Reisbegeleider’, opleiding tot ‘Creatief Therepeut Balans’, deskundige in ‘Animatie en Activatie' om ten slotte ook een opleiding te volgen tot ‘Sociaal Cultureel Werker’ aan de Sociale Hogeschool Heverlee.

Meer info: Mjpublishing.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio