Ijssalon 't Eekhoorntje krijgt eekhoorns als geschenk van klanten

Mini eekhoornmuseum in Hofstade

Johan Lobijn en zijn vrouw Sonia krijgen van hun klanten in hun ijssalon 't Eekhoorntje in Hofstade ongevraagd de gekste eekhoorns als geschenk vanwege de naam van hun ijssalon. Ze hebben er nu al meer dan 70 in alle soorten en maten. Hun verzameling bestaat uit beeldjes, knuffels, lepeltjes, spiegels, tekeningen, schilderijen, een servies, een spel kaarten, enzovoort. Als het maar te maken heeft met eekhoorntjes.

Johan en Sonia zitten ongevraagd met een bonte verzameling eekhoorns. In zijn ijssalon ’t Eekhoorntje staan, liggen en hangen op alle denkbare plaatsen alles wat met eekhoorns te maken heeft. Voordat hij er erg in had, had hij een bescheiden verzameling van deze beestjes met hun prachtige lange staart. ‘Onze klanten brengen die mee naar hier, meestal na het bezoek aan een rommelmarkt of als ze terugkomen van een reis' vertelt Johan Lobijn, 'Ik vind het leuke beesten en hoe meer ik van ze verzamel, hoe leuker ik ze vind.’

Knabbel en Babbel

Van het een kwam het ander en dat leidde echter tot een verzamel woede die uitmondde in een ijssalon vol eekhoorns. Hij heeft ondertussen 70 eekhoorns. Natuurlijk behoren de Disney figuren Knabbel en Babbel ook tot hun collectie want dit zijn ook eekhoorntjes. Er is ook een hele speciale bij, uit Afrika, waarop Sonia bijzonder trots is. Ooit is het ook tot een incedent gekomen omdat iemand van de aanwezige klanten van het ijssalon een grote eekhoorn absoluut mee naar huis wou nemen. Gelukkig liep het goed af en is de eekhoorn nog steeds in het ijssalon. Meerdere malen per jaar moeten ze ook eens worden schoongemaakt. Dit is een hele klus, want om de eekhoorns één voor één schoon te maken, is Sonia ongeveer 2 dagen bezig.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio