Nieuwe eiken voor het Prinsenveld in Hofstade

In het beschermde landschap Prinsenveld in Hofstade zijn er via een samenwerkingsproject, van de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Zemst, Natuurpunt Zemst en het Regionaal Landschap Groene Corridor beheerwerken uitgevoerd. Door de aanplanting van nieuwe knoteiken wordt de landschappelijke en cultuurhistorische waarde van het landschap behouden en versterkt.

Het Prinsenveld (Molenheide) in Hofstade (Zemst) is sinds 1976 een beschermd landschap. De graslanden zijn er doorsneden door grachten en bomenrijen.De eeuwenoude rijen knoteiken zijn een bijzonder landschapselement. Met subsidie van de provincie Vlaams-Brabant werden in dit gebied nieuwe eiken aangeplant.

Biodiversiteitscampagne

'We ondersteunen dit project van Natuurpunt Zemst met plezier omdat het een duidelijke meerwaarde heeft voor de biodiversiteit en de koesterburen in het bijzonder', zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu. Bart Coopman, burgemeester van Zemst, en Koen Vandermeiren, schepen van leefmilieu van Zemst, gaven uitleg over het natuurproject in het Prinsenveld. Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu, vertelde over het verband van het project met de biodiversiteitscampagne van de provincie en het subsidiereglement voor gemeentelijke natuurprojecten. Daarna was er een geleid bezoek aan het Prinsenveld met een medewerker van Natuurpunt Zemst om de realisaties op het terrein te bekijken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio