Genodigden krijgen voorsmaakje van K'route op 25 en 26 augustus 2012

Raf Bonte geëerd als bezieler van kunstenaarsroute

Op 14 augustus vond de vernissage plaats van de Zemstse K'route die tijdens het weekend van 25 en 26 augustus menig kunstliefhebber opnieuw zal boeien. Heel wat kunstenaars uit Zemst zetten tijdens het laatste weekend van augustus hun deuren open. Tijdens de vernissage werd een cartoon overhandigd aan Raf Bonte, de bezieler van de kunstenaarsroute. Bonte is ook de drijvende kracht achter het cartoon festival dat momenteel loopt in het Sportimonium van Hofstade.

Kim Bautmans, kleindochter van Raf Bonte, nam de honneurs waar van haar grootvader die om gezondheidsredenen niet kon aanwezig zijn. Kim Bautmans: 'Ik ben blij dat ik vandaag mijn bompa mag vertegenwoordigen om de mooie cartoon in ontvangst te nemen. We zijn de cartoon meteen gaan afgeven en zowel Raf als zijn vrouw Maria waren er heel blij mee. Toen ik zei dat hij nogal in de bloemetjes werd gezet was hij duidelijk trots .'. De cartoon werd gemaakt door Axel Nees van kunstkring 't Steen die eveneens exposeert tijdens de kunstenaarsroute.

Gemeenschappelijke locaties

Ook dit jaar kan je langs gaan bij de verschillende locaties in heel Zemst en genieten van de kunstwerken en de kunstzinnige sfeer. Voor de zevende editie van de kunstenaarsroute werkten vele Zemstse kunstenaars en kunstenaressen creaties uit om tentoon te stellen. Op die manier kunnen kunstliefhebbers genieten van het talent en de veelzijdigheid van de Zemstse kunstenaars. Ze openen de deuren van hun atelier, hun huis of op één van de gemeenschappelijke locaties waar ze in groep tentoonstellen. De locaties zelf zullen kenbaar zijn door een bordje met het logo met een rode cirkel met een lichtgroene hoofdletter K. Brochures zijn verkrijgbaar in het Toeristisch Bezoekerscentrum Zemst of bij de deelnemende kunstenaars. 

Kelly De Koninck

Ook de uitbaatster van Café Sint-Hubertus te Elewijt stelt samen met andere kunstenaars tentoon met haar werken. Kelly De Koninck: 'Ik weet nooit wat ik ga schilderen op het moment zelf. Ik stelde reeds tentoon in Mechelen, Keerbergen, Werchter, Oostkamp.'

Info VVV Toerisme Zemst vzw

Brochures (met plan) zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum of bij de bij de deelnemende kunstenaars. (vanaf 14 augustus 2012). Het toeristisch bezoekerscentrum/toerisme Zemst VVV is bereikbaar met de wagen via de hoofdingang (parking Bloso: 1 euro) of te voet en per fiets via de Trianondreef 19, aanbellen bij het Sportimonium. De brochure staat ook online op de website van de gemeente Zemst.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio