Race tussen auto en fiets

Tom Dehaene neemt het op tegen Michel Doomst

 Tom Dehaene neemt het op tegen Michel Doomst

Tom Dehaene (rechts) neemt het op tegen Michel Doomst (links) Foto: Paul Van Welden

Zemst - Op donderdag 6 september zal de autoploeg met lijsttrekker voor het district Vilvoorde Tom Dehaene en Kampenhouts lijsttrekker Kris Leaerts zich meten tegen de ploeg op de fiets met Kamerlid en burgemeester van Gooik Michel Doomst, burgemeester Jean Meeus en schepen Stefan Peremans met aansluitend de uitreiking van de accolade-award. De award wordt overhandigd door Michel Doomst en Tom Dehaene.

In de laatste 7 weken van de lokale verkiezingen reikt CD&V aan 49 innovatieve projecten of vernieuwende realisaties een accolade-award uit. Want CD&V juicht initiatief, daadkracht en resultaten op lokaal vlak toe. Deze award is gekoppeld aan één van onze 7 lokale prioriteiten. De eerste week van september ligt de aandacht op ‘Veilig verkeer in beweging’.

Doorlopende straten

Op donderdag 6 september reikt CD&V een award uit aan de burgemeester van Kampenhout Jean Meeus, schepen Stefan Peremans en de gehele ploeg van CD&V Kampenhout voor het concept van door- en doodlopende wegen. Het project ‘doorlopende straten’zorgt ervoor dat het netwerk van voet- en buurtwegen meer gebruikt wordt. Door het aanbrengen van een sticker op het verkeersbord, maak je van een doorlopende straat een DOODlopende straat. Zo weet de zachte weggebruiker dat er toegang is tot een veiligere doorsteek. En de auto weet dat hij een ommekeer moet maken. Voetgangers en fietsers kunnen hierdoor een veiliger en aangenamer traject kiezen. Bedoeling is de inwoners van Kampenhout meer te doen wandelen of fietsen. Het is een opwaardering van vele voetpaden en buurtwegen. Kampenhout is 80 trage wegen rijk.

CD&V Kampenhout toont met de realisatie van dit project dat de partij werkt aan een warme en leefbare samenleving waar iedereen zich thuis voelt en waar mensen zich veilig kunnen bewegen. Daarom verdient deze ploeg de accolade-award.

Wanneer: Donderdag 6 september om 11u.
Waar: Start in Elewijt, gemeenteschool de Regenboog in Molenveld, finish ter hoogte van de kruising van de F. Wouterslaan met de F. Verstraetenlaan.
Programma: Race tussen auto en fiets om 11u aansluitend overhandiging award . Parcours: naast de school is een wegje gelegen langswaar men per fiets kan vertrekken. Uiteindelijk zullen we via vrijwel uitsluitend trage wegen in Kampenhout uitkomen in de Broekstraat. De Broekstraat komt uit op de St. Servaesstraat ( hier staat en bord "doorlopende weg"). Via de St. Servaesstraat wordt via de Hellebosstraat de Perksesteenweg gedwarsd. (hier staat nog een bord doorlopende weg).
Vervolgens gaan we net voor de federale slippiste linksaf, langsheen het Hellebos tot aan de Kaasdaversweg (volledig trage wegen traject). Via de Kaasdaversweg wordt Kampenhout-centrum bereikt. De fietsers zullen in Kampenhout centrum verzamelen op de hoek van de Frederik Wauterslaan en de Ferdinand Verstraetenlaan waar zich eveneens een bord doorlopende straat bevindt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio