Race tussen auto en fiets eindigt in spannend duel tussen CD&V lijsttrekkers

Tom Dehaene legt de duimen tegen Michel Doomst

Op donderdag 6 september heeft de autoploeg met lijsttrekker Tom Dehaene en zijn collega uit Kampenhout Kris Leaerts zich gemeten tegen de fietsploeg van Kamerlid Michel Doomst, burgemeester Jean Meeus en schepen Stefan Peremans. Uiteindelijk moest de gemotoriseerde ploeg van Tom Dehaene het onderspit delven. Aansluitend aan deze krachtmeeting werden nog enkele accolade-awards uitgereikt en werden er nog enkele handtekeningen geplaatst op een CD&V promotiewagen.

In de laatste 7 weken van de lokale verkiezingen reikt CD&V aan 49 innovatieve projecten of vernieuwende realisaties een accolade-award uit. Want CD&V juicht initiatief, daadkracht en resultaten op lokaal vlak toe. Deze award is gekoppeld aan één van de zeven lokale CD&V prioriteiten. De eerste week van september ligt de aandacht op ‘Veilig verkeer in beweging’.

Doorlopende straten

De CD&V reikte een award uit aan de burgemeester van Kampenhout Jean Meeus, schepen Stefan Peremans en de gehele ploeg van CD&V Kampenhout voor het concept van door- en doodlopende wegen. Het project ‘doorlopende straten’ zorgt ervoor dat het netwerk van voet- en buurtwegen meer gebruikt wordt. Door het aanbrengen van een sticker op het verkeersbord, maak je van een doorlopende straat een DOODlopende straat. Zo weet de zachte weggebruiker dat er toegang is tot een veiligere doorsteek. En de auto weet dat hij een ommekeer moet maken. Voetgangers en fietsers kunnen hierdoor een veiliger en aangenamer traject kiezen. Bedoeling is de inwoners van Kampenhout meer te doen wandelen of fietsen. Het is een opwaardering van vele voetpaden en buurtwegen. Kampenhout is 80 trage wegen rijk.

CD&V Kampenhout toont met de realisatie van dit project dat de partij werkt aan een warme en leefbare samenleving waar iedereen zich thuis voelt en waar mensen zich veilig kunnen bewegen. Daarom verdient deze ploeg de accolade-award.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio