Luc Perdieus stelt tweede Smoelenboek voor

Op 4 oktober stelde fotograaf Luc Perdieus zijn tweede grote Smoelenboek voor. Het lijvig naslagwerk werd met veel toeters en bellen gelanceerd in de toonzalen van zetel- en meubelfabriek De Schoenmaeker op de Gentsesteenweg. Honderden gasten, waaronder een schare BV's en BM's (bekende Mechelaars) maakten hun opwachting. De 171 smoelen kunnen ook online bekeken en bewonderd worden.

De vernissage werd opgeluisterd door Gery's Big Band, Nite Spirit en stadsartiest Frank Vaganée. Boezemvrienden Luc Vis en Harry Schockaert zorgden voor de hapjes en Palm Breweries voor de tapjes. Burgemeester Bart Somers liet zich wegens andere verplichtingen vertegenwoordigen door schepen van cultuur Frank Nobels. De lijvige exemplaren gingen als zoete broodjes van de toonbank.

Leermarkt

Ook in deze uitgave vereeuwigt de fotograaf een resem Maneblussers in veelzeggende monochrome karakterfoto's en hier en daar in kleur. Hiervoor pootte hij de voorbije jaren regelmatig zijn statief neer op plaatsen waar veel volk bijeen komt. Maar ook in zijn studio aan de Leermarkt lokte Luc hij voorbijgangers naar binnen. Naast de foto's zijn er ook historische en folkloristische verhalen in opgenomen. 

Speciale aanbieding

Het boek ligt vanaf 5 oktober in de boekhandels Salvator, De Zondvloed en de Standaard. Het kost 50 euro. In een speciale aanbieding zijn het eerste en tweede boek samen te verkrijgen aan de prijs van 85 euro. De 171 smoelen kunnen ook online bewonderd worden op de persoonlijke website van Luc Perdieus.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio