Gaston Roelants schenkt koffers vol memorabilia aan Sportimonium

De schenking van Baron Gaston Roelants aan het Sportimonium Foto: PAUL VAN WELDEN

Zemst - Gouden Olympiër Gaston baron Roelants (3.000m steeple Tokio 1964) schonk op 1 februari 2013 vier reiskoffers aan het Olympische sportmuseum Sportimonium, gevuld met allerlei memorabilia aan zijn indrukwekkende sportcarrière.

Drie van deze koffers zijn gevuld met persknipsels over Gaston Roelants zelf. Daarnaast bestaat de schenking ook uit enkele gedenkwaardige affiches, zoals een originele affiche van de Olympische Spelen van Mexico 1968. Een vierde koffer bevat zijn officiële Olympische outfit (voledig pak, overjas enz.) van de Spelen van Mexico 1968. In de komende weken zal deze schenking nauwgezet onderzocht worden.

Dubbel en dik verdiend

Voordien schonk hij al zijn ‘gouden spike’, zijn trainingpak en attributen van de Sint-Silvester Corrida van São Paulo aan het Sportimonium, die hij vier keer won. Deze zaken staan uitgestald in het Sportimonium, ondermeer in de Olympische passage. Aan de hand van een tablet kunnen bezoekers de collectiestukken van Gaston Roelants ontdekken, samen met vele andere Olympische topstukken, zoals ook de allereerste Olympische Vlag uit 1920. De heer Roelants heeft de titel van ‘Supporter-donateur van het Sportimonium’ meer dan dubbel en dik verdiend.

De memorabilia zijn te zien in het Sportimonium, het museum waarin bezoekers al deze objecten kunnen (her)beleven, en waar ze zich ook actief kunnen uitleven, bijvoorbeeld in onze opstelling ‘Meten met atleten’. Meer info: www.sportimonium.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio