Wensvervulling dankzij Make-A-Wish®

Nathan beleeft survivalweekend van zijn dromen

Dankzij Make-A-Wish® ging Nathan's droom in vervulling Foto: R.Aerts

Deurne - Zaterdag 16 juni was Nathan (8) al erg vroeg wakker. Het wensteam van Make-A-Wish® had namelijk een heel bijzonder weekend voor hem gepland. 'Zo gemakkelijk kreeg ik hem nog nooit uit bed,' lacht mama Anja.

Nathan droomt ervan X-treme avonturen in de woeste natuur te beleven, net zoals Bartel van Ketnet. Afgelopen weekend namen vrijwilligers Hilde, Jan en Sophie van Make-A-Wish® hem en zijn mama mee naar een 'wild' bos, ergens in België. Nathan leerde er in bomen klimmen, rapellen, kano varen, vlotten bouwen, over een apebrug lopen en eetbare planten van giftige onderscheiden. Hij doorstond met glans verschillende proeven. Met de verdiende pijlen leerde hij daarna boogschieten. Net op tijd, want tijdens de wandeling kruisten een échte krokodil en een échte slang zijn pad. Nathan wist ze in no time uit te schakelen.

Net als Bartel kreeg Nathan een stoere survivalkit. Jan gaf er veel uitleg bij en zette enkele indrukwekkende experimenten op. Nathan vond hem zelfs 'een nog betere Bartel dan de echte Bartel'.

Het survivalkamp werd opgetrokken in de schaduw van een boerderij waar de pasgeboren poesjes, het kalfje, de honden, de strobalen en de tractor de grootste attracties vormden. Eten maken op een kampvuur, marshmallows roosteren en slapen in een echte tent, ingeduffeld in een warme slaapzak, ... Nathan's gelukzalige gezichtje sprak boekdelen. Een hartverwarmend moment voor het wensteam en de mama.

Iets minder gelukzalig was het vroege tijdstip - vijf uur - waarop Nathan de volgende morgen de rest van het weekend wou aanvangen. Zelfs de haan sliep nog.

Voor het ontbijt mocht Nathan de lekkerste eieren in het kippenhok uitzoeken. En met de verse melk werd het toch een beetje luxe. Als afsluiter demonstreerde Nathan met behulp van een pot choco zijn beste camouflagetechnieken.

Terug thuis wachtte Nathan nog een verrassing: een echte jacuzzi in de tuin. 'Nóg een wens!' riep hij blij uit. 'Hoe lang mag die hier blijven staan?' Het was voor de jongen moeilijk te geloven dat hij dat grote brubbelbad voor altijd mocht houden. 'Mama, als er bezoek komt gaan die zeker tegen u zeggen: amai, jij bent een hele rijke mevrouw.'

Het weekend werd feestelijk afgesloten met taart en familie die niet genoeg kon krijgen van Nathan's enthousiaste verhalen. Die nacht sliep Nathan opnieuw in zijn eigen bed, dromend van jungles en wilde avonturen, ... Maar of hij de volgende morgen opnieuw zo vroeg is opgestaan?

Make-A-Wish® heeft als doel de hartenwens te verwezenlijken van kinderen die lijden aan een levensbedreigende ziekte. Meer info op www.makeawish.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio